TY - JOUR T1 - Effects of Pistachio Nut Powder on Rat LiverPhosphatidate Phosphohydrolase andSerum Lipids and Lipoproteins Profile TT - تاثیر پودر پسته وحشی (بنه) بر فعالیت آنزیم فسفاتیدات فسفوهیدرولاز کبد و میزان JF - sjimu JO - sjimu VL - 16 IS - 1 UR - http://sjimu.medilam.ac.ir/article-1-17-fa.html Y1 - 2008 SP - 47 EP - 55 KW - pistachio nut KW - phosphatidate phosphohydrolase KW - triglyceride KW - cholesterol N2 - چکیده مقدمه: هر چند مصرف داروهای شیمیایی ضد چربی مثل ژمفیبروزیل، کلوفیبرات و استاتین ها باعث کاهش چربی خون می شوند ولی اینگونه داروها معمولاً عوارض جانبی به همراه دارند. نتایج مطالعات اثبات کرده که مصرف محصول درختان خانواده آناکاردیاسه دارای اثرات کاهنده چربی خون می باشند ولی مکانیسم دقیق اثرات کاهندگی آنها بر چربی های خون مشخص نشده است. با توجه به این که آنزیم فسفاتیدات فسفوهیدرولاز آنزیمی کلیدی در متابولیسم گلیسرولیپدها است، هدف از این پروژه بررسی تاثیر مصرف پسته وحشی بر فعالیت آنزیم مذکور، میزان تری گلیسرید کبد و چربیهای سرم موش صحرایی بوده است. مواد و روش ها: این آزمایش تجربی در یک دوره 15 و 60 روزه بر روی موشهای صحرایی انجام گرفت. گروهای شاهد(n=6) تحت رژیم معمولی استاندارد ولی گروه های تست (n=6) تحت رژیم معمولی بعلاوه 10 درصد پودر پسته قرار گرفتند. پس از اتمام هر دوره فعالیت آنزیم فسفاتیدات فسفوهیدرولاز کبدی، تری گلیسرید، توتال کلسترول، HDL کلسترول،LDL کلسترول،VLDL کلسترول سرم و میزان تری گلیسرید کبدی اندازه گیری شد. یافته های پژوهش: پسته وحشی در دوره 15 روزه باعث افزایش میزان کلسترول در کلیه فراکسیون های لیپوپروتئنی و کاهش میزان تری گلیسرید کبدی شد(P M3 ER -