TY - JOUR JF - sjimu JO - J. Ilam Uni. Med. Sci. VL - 16 IS - 1 PY - 2008 Y1 - 2008/4/01 TI - A Comparison between lipid Per oxidation Products & Hemoglobin in Patients of Diabetes T.2 with Normal People TT - مقایسه میزان محصولات پراکسیداسیون چربیها و هموگلوبینA1C در افراد مبتلا به دیابت نوع دو با افراد نرمال N2 - چکیده مقدمه: یکی از مهمترین دلایل بروز عوارضی مانند اترواسکلروز در بیماران دیابتی، اکسیداتیو استرس و ایجـــاد پـــراکسیداسیون لیپیدی بر روی اسیدهای چرب در ســـاختمان لیپیـدها می‌باشد. اندازه گیری میزان مالون دی الدهید ( MDA ) از راههایی است که توسط ان میتوان اکسیداتیو استرس را بررسی نمود. مواد و روش ها: در ایــن مطـــالعه جمعـــاً از 200 نمـــونه استفــاده شــده که 100 نمــونه به عنـــوان گـــروه مــورد (Case group) از افــرادی که حداقل 3 سال سابقه دیابتNIDDM None Insulin Dependent Diabetic Mellitus) ( داشته اند و دارای پرونده در مرکز تحقیقات قلب و عروق دانشگاه علوم پزشکی اصفهان بودند و 100 نفر نرمال ( (Control groupاز افرادی بودند که هیچ گونه سابقه دیابت نداشته و به عنوان گروه شاهد مورد مطالعه قرار گرفتند. در هر دو گروه سطح MDA و HbA1C وFBS اندازه گیری شده و سپس میانگین سطح پلاسمایی آنها با استفاده از نر م افزار SPSS ( Ver. 11)با یکدیگر مقایسه شد. یافته های پژوهش: سطح پلاسمائی MDA در گروه شاهد µmol/Lit 0.7428 ± 0.04و در نمونه های موردµmol/Lit 0.9222 ± 0.3 بوده که به شکل معناداری( p SP - 43 EP - 48 AD - KW - malondialdehyde KW - FBS KW - diabetes KW - lipid per oxidation UR - http://sjimu.medilam.ac.ir/article-1-14-fa.html ER -