[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 20، شماره 5 - ( ویژه نامه زمستان 91 1391 ) ::
جلد 20 شماره 5 صفحات 18-23 برگشت به فهرست نسخه ها
ارزیابی خطر ابتلا به اختلالات اسکلتی –عضلانی به روش QEC در کارگران سالن غذاخوری دانشگاه علوم پزشکی تهران
ساجده کهن سال، علیرضا کوهپایی، ذبیح اله قارلی پور قرقانی 1، پیمانه حبیبی، منصور ضیایی، حمیدرضا گیلاسی، رشید حیدری مقدم، فرهاد فراستی
1- ، gharlipour@yahoo.com
چکیده:   (13950 مشاهده)
چکیده زمینه: اختلالات اسکلتی –عضلانی یکی از عوامل شایع آسیب های شغلی و ناتوانی در کشورهای صنعتی و کشورهای درحال توسعه است. این موضوع باعث شده که امروزه در دنیا تحقیقات زیادی در زمینه این اختلالات و شیوه های ارزیابی خطر ابتلا به آنها انجام شود. مطالعه حاضر با هدف بررسی ومطالعه اختلالات اسکلتی –عضلانی و عوامل موثر بر آن در کارگران سالن غذاخوری دانشگاه علوم پزشکی تهران انجام شده است. نتایج بدست آمده می تواند در ارایه راه های پیشگیری از آسیب های یادشده مورد استفاده قرار گیرد و به تامین سلامت نیروی کار کمک کند. مواد و روش ها: در این مطالعه توصیفی –تحلیلی تمام بخش های سالن غذاخوری دانشگاه به عنوان نمونه انتخاب شده و در مجموع 21 نفر در این مطالعه شرکت کردند. میزان شیوع اختلالات اسکلتی– عضلانی با استفاده از Body ness مورد مطالعه قرارگرفت. به منظور ارزیابی خطر ابتلا به اختلالات اسکلتی –عضلانی از روشQEC استفاده شد. برای این منظور در هر ایستگاه کاری ازکلیه کارگران عکس گرفته شد. یافته های پژوهش: 41/72 درصد افراد مورد مطالعه اظهار کردند که در طی 12 ماه گذشته حداقل در یک ناحیه از بدن دچار اختلالات اسکلتی – عضلانی بوده اند. بیشترین اختلالات در ناحیه کمر 2/48 درصد، گردن 4/34 درصد و پشت 26 درصد گزارش شده است. نتایج مشخص ساختند که QEC روشی است که می تواند برای تعیین ریسک خطر ابتلا به اختلالات اسکلتی –عضلانی به خوبی مورد استفاده قرار گرفته و نتایج قابل اعتمادی را به دست دهد. بحث و نتیجه گیری: این مطالعه نشان داد که میزان شیوع اختلالات اسکلتی –عضلانی ناشی از کار در بین کارگران سالن غذاخوری دانشگاه علوم پزشکی تهران بالاست. بر اساس نتایج بدست آمده عمده ترین مشکل ارگونومیک در واحدهای مورد مطالعه، پوسچر نامناسب، بلندکردن و حمل دستی بار، خمش و پیچش کمر می باشد. بر این مبنا انجام اقدامات اصلاحی جهت بهبود شرایط کار ضروری است.
واژه‌های کلیدی: پوسچر، اختلالات اسکلتی – عضلانی، روشQEC
متن کامل [PDF 462 kb]   (2679 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: میکروب شناسی پزشکی
دریافت: ۱۳۹۱/۱۲/۲۷ | پذیرش: ۱۳۹۲/۲/۲۳ | انتشار: ۱۳۹۲/۲/۲۳
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

kohan sal S, kohpaei A, gharli por gharghani Z, habibi P, zeyaei M, gilasi H, et al . Ergonomic evaluation of musculoskeletal disorders among kitchen workers by QEC technique in the Tehran University of Medical Sciences . sjimu. 2013; 20 (5) :18-23
URL: http://sjimu.medilam.ac.ir/article-1-923-fa.html

کهن سال ساجده، کوهپایی علیرضا، قارلی پور قرقانی ذبیح اله، حبیبی پیمانه، ضیایی منصور، گیلاسی حمیدرضا، و همکاران.. ارزیابی خطر ابتلا به اختلالات اسکلتی –عضلانی به روش QEC در کارگران سالن غذاخوری دانشگاه علوم پزشکی تهران. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی ایلام. 1391; 20 (5) :18-23

URL: http://sjimu.medilam.ac.ir/article-1-923-fa.html



دوره 20، شماره 5 - ( ویژه نامه زمستان 91 1391 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علمی پزوهشی دانشگاه علوم پزشکی ایلام scientific journal of ilam university of medical sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.24 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3647