[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: درباره نشريه :: صفحه اصلي :: آخرين شماره :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
نمایه ها::
برای نویسندگان::
هزینه چاپ::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
سیاست های نشریه ::
بیانیه اخلاقی::
ثبت شکایت::
::
Citation Indices from GS

Citation Indices from GS

AllSince 2019
Citations63123620
h-index2719
i10-index18679
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
ثبت شده در

AWT IMAGE

AWT IMAGE

..
:: دوره 21، شماره 7 - ( 11-1392 ) ::
جلد 21 شماره 7 صفحات 77-66 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی ارتباط الگوی غذایی سالم و سندرم متابولیک
ابراهیم فلاحی1 ، امیرحسین خلخالی راد* 2، سجاد روستا1 ، مژگان کاویانی1
1- دانشگاه علوم پزشکی لرستان
2- دانشگاه علوم پزشکی لرستان ، amirhossein.khalkhalirad@yahoo.com
چکیده:   (10251 مشاهده)
زمینه و هدف: هر چند ارتباط غذاها و مواد مغذی با سندرم متابولیک تا حدودی شناخته شده است، مطالعه الگوهای غذایی و ارتباط آن با سندرم متابولیک فواید بیشتری نسبت به بررسی ارتباط منحصراً یک یا چند ریز مغذی دارد؛ بنابراین مطالعه حاضر با هدف تعیین ارتباط الگوهای غذایی سالم با سندرم متابولیک در شهر خرم‌آباد انجام شد. روش بررسی: در این مطالعه مقطعی، 973 نفر(237 مرد و 736 زن) از ساکنین شهر خرم‌آباد به روش نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای و بصورت تصادفی سیستماتیک انتخاب شدند. دریافت های غذایی افراد ارزیابی، وزن و قد اندازه گیری و نمایه توده بدن محاسبه شد. نمونه خون سیاهرگی جهت اندازه گیری سطح متغیرهای متابولیکی جمع آوری و فشار خون اندازه گیری شد. سندرم متابولیک طبق معیارهای AHA (انجمن قلب آمریکا) تعریف شد. یافته ها: در این مطالعه نشان داده شد افرادی که در بالاترین پنجک الگوی غذایی سالم قرار داشتند، در مقایسه با افراد پایین ترین پنجک، شانس کمتری برای ابتلا به سندرم متابولیک(نسبت شانس 43/0 و فاصله اطمینان 95%: 26/0 تا 71/0) داشتند. نتیجه گیری: یافته های مطالعه حاضر نشان می دهد که الگوی غذایی سالم(ماکیان، لبنیات کم چرب، لبنیات پرچرب، سبزیجات کلمی، سبزیجات زرد، سبزیجات برگ سبز، سایر سبزیجات، حبوبات، غلات کامل، ماهی، زیتون، میوه) با خطر پایین سندرم متابولیک همراه است.
واژه‌های کلیدی: الگوهایی غذایی، الگوی غذایی سالم، سندرم متابولیک، افراد بزرگسال، مقاومت به انسولین
متن کامل [PDF 505 kb]   (3031 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فیزیولوژی
دریافت: 1391/11/24 | پذیرش: 1392/9/13 | انتشار: 1392/11/15
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Falahi E, Khalkhali Rad A H, Roosta S, Kaviani M. Association between healthy dietary pattern and metabolic syndrome. J. Ilam Uni. Med. Sci. 2014; 21 (7) :66-77
URL: http://sjimu.medilam.ac.ir/article-1-876-fa.html

فلاحی ابراهیم، خلخالی راد امیرحسین، روستا سجاد، کاویانی مژگان. بررسی ارتباط الگوی غذایی سالم و سندرم متابولیک . مجله دانشگاه علوم پزشکی ایلام. 1392; 21 (7) :66-77

URL: http://sjimu.medilam.ac.ir/article-1-876-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 21، شماره 7 - ( 11-1392 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله دانشگاه علوم پزشکی ایلام Journal of Ilam University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.16 seconds with 41 queries by YEKTAWEB 4646