:: دوره 20، شماره 4 - ( 11-1391 ) ::
جلد 20 شماره 4 صفحات 95-88 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی عوامل باکتریایی ورم پستان گاو در گاوداری های شهرستان ایلام
خلیل سالکی* 1، حسین مرادی
1- ، khalilsaleki@hotmail.com
چکیده:   (12443 مشاهده)
مقدمه: واژه ورم پستان به التهاب غده پستانی بدون توجه به علت آن اطلاق می شود. این بیماری در گاو های شیری به علت خساراتی که به صنعت تولید شیر و فراورده های آن وارد می کند دارای اهمیت اقتصادی زیادی است. ورم پستان می تواند به سایر دام ها انتشار یابد و تلفات داشته و بعضاً گلودرد استرپتوکوکی در انسان ایجاد کند. هدف از این تحقیق شناسایی عوامل باکتریایی ورم پستان گاو به منظور کمک به پیشگیری، درمان و در نهایت کاهش ضررهای اقتصادی می باشد. مواد و روش ها: با استفاده از روش های استاندارد از شیر 32 راس گاو به صـــورت تصادفی در استان ایلام نمونه برداری شد. پس از انتقال نمونه ها به آزمایشگاه و رقت سازی، نمونه ها روی محیط های عمومی کشت داده شدند و بعد از رنگ آمیزی گرم، با کشت در روی محیط های اختصاصی و آزمایشات بیوشیمیایی تشخیصی دیگر، گونه های باکتریایی شناسایی شدند. یافته های پژوهش: از 32 راس گاو مورد بررسی، 26 راس، معادل 25/81 درصد آلوده به کلبسیلاپنومونیه و اشرشیاکلی بودند و یکی از گاوداری ها علاوه بر این باکتری ها به استرپتوکوکوس اگالاکتیه نیز آلوده بود. بحث و نتیجه گیری: با توجه به بالا بودن تعداد باکتری های جدا شده و اظهارنظر صاحبان گاوداری ها مبنی بر سالم بودن آن ها می توان گفت که زنگ خطر زیان اقتصادی به صدا در آمده است.
واژه‌های کلیدی: ورم پستان، گاوهای شیری، باکتری، شیرآلوده
متن کامل [PDF 393 kb]   (15011 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: میکروبشناسی
دریافت: 1391/11/18 | پذیرش: 1391/12/27 | انتشار: 1391/12/27


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 20، شماره 4 - ( 11-1391 ) برگشت به فهرست نسخه ها