[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: درباره نشريه :: صفحه اصلي :: آخرين شماره :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
نمایه ها::
برای نویسندگان::
هزینه چاپ::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
سیاست های نشریه ::
بیانیه اخلاقی::
ثبت شکایت::
::
Citation Indices from GS

Citation Indices from GS

AllSince 2019
Citations63123620
h-index2719
i10-index18679
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
ثبت شده در

AWT IMAGE

AWT IMAGE

..
:: دوره 28، شماره 5 - ( 9-1399 ) ::
جلد 28 شماره 5 صفحات 32-21 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی خواص ضد باکتریایی و آنتی اکسیدانی نانوذرات اکسیدروی بیوسنتز شده توسط عصاره آبی هسته ازگیل ژاپنی(Eriobutrya japonica Lindl.)
معصومه شعبانی1 ، سمیه رهایی* 2، محبوبه زارع3
1- گروه زیست فناوری میکروبی، دانشکده زیست فناوری، دانشگاه تخصصی فناوری های نوین آمل، آمل، ایران
2- گروه زیست فناوری میکروبی، دانشکده زیست فناوری، دانشگاه تخصصی فناوری های نوین آمل، آمل، ایران ، s.rahaiee@ausmt.ac.ir
3- گروه گیاهان دارویی، دانشکده گیاهان دارویی، دانشگاه تخصصی فناوری های نوین آمل، آمل، ایران
چکیده:   (2545 مشاهده)
مقدمه: در سال های اخیر، روش سنتز زیستی نانوذرات به عنوان یک فرآیند دوست دار محیط زیست، مقرون به صرفه و آسان مورد توجه قرار گرفته است. هدف از این مطــــالعه، سنتز نانوذرات اکسیدروی به کمک عصاره آبی هسته ازگیل ژاپنی(L. Eriobutrya japonica) و بررسی فعالیت های آنتی اکسیدانی و ضد باکتریایی آن ها است.
       مواد و روش ها: در ابتدا عصاره آبی هسته ازگیل تهیه شد. سپس میزان فنول و فلاونوئید کل آن مورد سنجش قرار گرفت. بعد از تهیه نانوذرات اکسیدروی توسط عصاره، میزان فعالیت آنتی اکســــیدانی نانوذرات و عصاره توســــط روش رادیکــــال آزاد DPPH (2,2-diphenyl-1-picrylhydrazyl) سنجیده شد. هم چنین، فعالیت ضد باکتریایی عصاره و نانوذرات توسط روش انتشار دیسک علیه باکتری گرم مثبت Staphylococcus aureus و باکتری گرم منفی Escherichia coli تعیین گردید.
یافته های پژوهش: نتایج نشان داد که عصاره آبی دارای میزان مشخصی از ترکیبات فنولی و فلاونوئیدی به ترتیب به میزان mg/g  86/9 و mg/g 27 وزن خشک عصاره است. نانوذرات سنتز شده دارای متوسط اندازه قطر کمتر از 30 نانومتر و پیک جذب برجسته ای در 349 نانومتر بودند. نتایج فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره و نانوذرات نشان داد که با افزایش غلظت، فعالیت آنتی اکسیدانی افزایش می یابد. هم چنین، نتایج ضد باکتریایی نشان داد که نانوذرات دارای فعالیت ضد باکتریایی خوبی علیه باکتری S.aureus بوده در حالی که عصاره هیچ گونه فعالیت ضد باکتریایی نداشت.
 بحث و نتیجه گیری: نتایج نشان داد که نانوذرات اکسیدروی سنتزی دارای فعالیت آنتی اکسیدانی و ضد باکتریایی خوبی بوده و امکان کاربرد آن ها در بخش های مختلف مانند محصولات آرایشی-بهداشتی، بسته بندی مواد غذایی و هم چنین به عنوان جایگزین آنتی بیوتیک های سنتزی پیشنهاد می شود.
واژه‌های کلیدی: عصاره آبی، هسته ازگیل ژاپنی، نانوذرات اکسیدروی، سنتز سبز، ضد باکتریایی، آنتی اکسیدانی
متن کامل [PDF 1006 kb]   (1071 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بیوتکنولوژی
دریافت: 1398/11/15 | پذیرش: 1399/4/9 | انتشار: 1399/10/10
فهرست منابع
1. Santhoshkumar J, Kumar SV, Rajeshkumar S. Synthesis of zinc oxide nanoparticles using plant leaf extract against urinary tract infection pathogen. Res Eff Technol2017; 3:459-65. doi.10.1016/j.reffit.2017.05.001
2. Salata OV. Applications of nanoparticles in biology and medicine. J Nanobiotechnol 2004; 2:3. doi.10.1186/1477-3155-2-3
3. Zare E, Pourseyedi S, Khatami M, Darezereshki E. Simple biosynthesis of zinc oxide nanoparticles using natures source and it in vitro bio activity. J Mol Struc 2017; 1146:96-103. doi.10.1016/j.molstruc.2017.05.118
4. Ahmed S, Chaudhry SA, Ikram S. A review on biogenic synthesis of ZnO nanoparticles using plant extracts and microbes a prospect towards green chemistry. J Photochem Photobiol Biol 2017; 166:272-84. doi.10.1016/j.jphotobiol.2016.12.011
5. Krol A, Pomastowski P, Rafinska K, Railean V, Buszewski B. Zinc oxide nanoparticles synthesis antiseptic activity and toxicity mechanism. Adv Coll Int Sci 2017; 249:37-52. doi.10.1016/j.cis.2017.07.033
6. Sundrarajan M, Ambika S, Bharathi K. Plant extract mediated synthesis of ZnO nanoparticles using Pongamia pinnata and their activity against pathogenic bacteria. Adv Powd Technol 2015; 26:1294-9. doi.10.1016/j.apt.2015.07.001
7. Sharma D, Kanchi S, Bisetty K. Biogenic synthesis of nanoparticles a review. Arab J Chem 2019; 12:3576-600. doi.10.1016/j.arabjc.2015.11.002
8. Li X, Xu C, Chen K. Nutritional and composition of fruit cultivars loquat Eriobotrya japonica lindl. Nut Com Fru Cul 2016; 371-94. doi.10.1016/B978-0-12-408117-8.00016-7
9. Hojjati M, Hemmatyar S, Jooyandeh H, Barzegar H. Evaluation of fatty acid profile of mesocarp and seed of loquat Eriobotrya japonica L. Int 6th National Con Org Agri Ardabil Iran 2019;231.
10. Barbi RC, Teixeira GL, Hornung PS, Avila S, Hoffmannribani R. Eriobotrya japonica seed as a new source of starch assessment of phenolic compounds antioxidant activity thermal rheological and morphological properties. Food Hydrocoll 2018; 77:646-58.doi.10.1016/j.foodhyd.2017.11.006
11. Jeong JM, Lee KI, Kim SM. Simultaneous determination of benzoic acid, caffeic acid and chlorogenic acid in seeds of Eriobotrya japonica and their antibacterial effect. J Appl Biol Chem 2014; 57:89-93. doi.10.3839/jabc.2014.014
12. Kim MS, You MK, Rhuy DY, Kim YJ, Baek HY, Kim HA. Loquat Eriobotrya japonica extracts suppress the adhesion migration and invasion of human Breast cancer cell line. Nut Res Pract2009; 3:259-64. doi.10.4162/nrp.2009.3.4.259
13. Asadisamani M, Rafieiankopaei M, Lorigooini Z, Shirzad H. A screening to determine total phenol and flavonoid content of some Irans medicinal plants grown in Chaharmahal va Bakhtyari province. Indian J Nat Prod Res2019; 9:296-302.
14. Singh S, Singh RP. Invitro methods of assay of antioxidants overview. Food Rev Int2008; 24:392-415. doi.10.1080/87559120802304269
15. Soares AA, Souza CG, Daniel FM, Ferrari GP, Costa SM, Peralta RM. Antioxidant activity and total phenolic content of Agaricus brasiliensis in two stages of maturity. Food Chem 2009; 112:775-81. doi.10.1016/j.foodchem.2008.05.117
16. Pande G, Akoh CC. Organic acids antioxidant capacity phenolic content and lipid characterisation of Georgia grown underutilized fruit crops. Food Chem 2010; 120:1067-75. doi.10.1016/j.foodchem.2009.11.054
17. Bhuyan T, Mishra K, Khanuja M, Prasad R, Varma A. Biosynthesis of zinc oxide nanoparticles from Azadirachta indica for antibacterial and photocatalytic applications. Mate Sci Sem Proce 2015; 32:55-61. doi.10.1016/j.mssp.2014.12.053
18. Saravanakkumar D, Sivaranjani S, Umamaheswari M, Pandiarajan S, Ravikumar B. Green synthesis of ZnO nanoparticles using Trachyspermum ammi seed extract for antibacterial investigation. Der Pharm Chem 2016; 8:11.
19. Karnan T, Selvakumar SA. Biosynthesis of ZnO nanoparticles using rambutan Nephelium lappaceum L. peel extract and their photocatalytic activity on methyl orange dye. J Mol Struc 2016; 1125:358-65. doi.10.1016/j.molstruc.2016.07.029
20. Sakanaka S, Ishihara Y. Comparison of antioxidant properties of persimmon vinegar and some other commercial vine gars in radical scavenging assays and on lipid oxidation in tuna homogenates. Food Chem 2008; 107:739-44. doi.10.1016/j. foodchem.2007.08.080
21. Rajakumar G, Thiruvengadam M, Mydhili G, Gomathi T, Chung IM. Green approach for synthesis of zinc oxide nanoparticles from Andrographis paniculata leaf extract and evaluation of their antioxidant anti-diabetic and anti-inflammatory activities. Bioproce Biosyst Eng2018; 41:21-30. doi.10.1007/s00449-017-1840-9
22. Tettey CO, Shin HM. Evaluation of the antioxidant and cytotoxic activities of zinc oxide nanoparticles synthesized using Scutellaria baicalensis Root. Sci Af 2019; 6: 157. doi.10.1016/j.sciaf.2019.e00157
23. Elumalai K, Velmurugan S, Ravi S, Kathiravan V, Raj GA. Bio approach plant mediated synthesis of ZnO nanoparticles and their catalytic reduction of methylene blue and antimicrobial activity. Adv Powd Technol 2015; 26:1639-51. doi.10.1016/j.apt.2015.09.008
24. Rajiv P, Rajeshwari S, Venckatesh R. Bio fabrication of zinc oxide nanoparticles using leaf extract of Parthenium hysterophorus L. and its size dependent antifungal activity against plant fungal pathogens. Spectrochim Acta Mol Biomol2013; 112:384-7. doi.10.1016/j.saa.2013.04.072
25. Jamdagni P, Rana JS, Khatri P, Nehra K. Comparative account of antifungal activity of green and chemically synthesized zinc oxide nanoparticles in combination with agricultural fungicides. Int J Nano Dim 2018; 9:198-208.
26. Zhang Z, Liao L, Moore J, Wu T, Wang Z. Antioxidant phenolic compounds from walnut kernels. Food Chem 2009; 113:160-5. doi.10.1016/j.foodchem.2008.07.061
27. Ayoughi F, Marzegar M, Sahari MA, Naghdibadi H. Chemical compositions of essential oils of Artemisia dracunculus L. and endemic Matricaria chamomilla L. and an evaluation of their antioxidative effects. J Agr Sci Technol 2011; 13:79-88. doi.10.1089/FPD.2016.2267
28. Vijayakumar S, Mahadevan S, Arulmozhi P, Sriram S, Praseetha PK. Green synthesis of zinc oxide nanoparticles using Atalantia monophylla leaf extracts characterization and antimicrobial analysis. Mate Sci Sem Proce 2018; 82:39-45. doi.10.1016/j.mssp.2018.03.017
29. Irshad S, Salamat A, Anjum AA, Sana S, Saleem RS, Naheed A, et al. Green tea leaves mediated ZnO nanoparticles and its antimicrobial activity. Cogen Chem2018; 4:1469207. doi.10.1080/23312009. 2018.1469207
30. Taylor TA, Unakal CG. Staphylococcus aureus. Int Sta Pear 2019; 3:132-6.
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA

Ethics code: Ir.ausmt.rec.1398.11.33



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Shabaani M, Rahaiee S, Zare M. Evaluation of Antibacterial and Antioxidant Activities of Biosynthesized Zinc oxide Nanoparticles using Aqueous Extract of Eriobotrya Japonica Seeds. J. Ilam Uni. Med. Sci. 2020; 28 (5) :21-32
URL: http://sjimu.medilam.ac.ir/article-1-6342-fa.html

شعبانی معصومه، رهایی سمیه، زارع محبوبه. بررسی خواص ضد باکتریایی و آنتی اکسیدانی نانوذرات اکسیدروی بیوسنتز شده توسط عصاره آبی هسته ازگیل ژاپنی(Eriobutrya japonica Lindl.). مجله دانشگاه علوم پزشکی ایلام. 1399; 28 (5) :21-32

URL: http://sjimu.medilam.ac.ir/article-1-6342-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 28، شماره 5 - ( 9-1399 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله دانشگاه علوم پزشکی ایلام Journal of Ilam University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.16 seconds with 41 queries by YEKTAWEB 4646