[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 20، شماره 1 - ( بهار 1391 ) ::
جلد 20 شماره 1 صفحات 1-7 برگشت به فهرست نسخه ها
تشخیص سریع مولکولی سالمونلا تیفی به روش PCR با استفاده از ژن invA در نمونه های مواد غذائی
علی احمدی، مهدی قربانعلی زادگان، علی نجفی، حمیدرضا توکلی، رضا میرنژاد 1
1- ، rmirnejadreza@yahoo.com
چکیده:   (16831 مشاهده)
مقدمه: به دلیل این که سالمونلا تیفی یک پاتوژن روده ای مهم و آلوده کننده آب و غذا می باشد، تشخیص سریع و دقیق آن در آب و مواد غذائی بسیار حائز اهمیت است. امروزه تشخیص سریع باکتری های بیماری زا با تکنیک های نوین در مواد غذایی از اهمیت زیادی برخوردار است. هدف از انجام این مطالعه جداسازی سالمونلا تیفی در مواد غذایی آلوده با روش PCR با استفاده از ژن invA بوده است. مواد و روش ها: بعد از استخراج DNA با دو روش استاندارد، ابتدا روش مولکولی PCR توسط پرایمرهای اختصاصی ژن invA بر روی هر یک از سوش های باکتریایی استاندارد تنظیم گردید. سپس با استفاده از روش PCR، باکتری مورد نظر در نمونه های غذایی آلوده جداسازی گردید. یافته های پژوهش: نتایج این مطالعه نشان داد که ژن invA منــــاسب ترین توالی بـــرای جداسازی سالمونلا تیفی در مواد غذائی آلوده می‌باشد. هم چنین روش PCR طراحی شده در این مطالعه برای جداسازی سریع باکتری بیماری زای سالمونلا تیفی در نمونه های غذایی آلوده، دارای حساسیت(با کپی نامیر قابل جداسازی 108×89/1) و اختصاصیت بالا می باشد. بحث و نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان داد که روش مولکولی PCR بهینه شده در این مطالعه روشی مناسب جهت تشخیص سریع باکتری بیماری زای سالمونلا تیفی در نمونه های غذایی آلوده بوده و می تواند به عنوان جایگرینی مناسب برای روش های رایج و مرسوم فعلی به کار گرفته شود
واژه‌های کلیدی: سالمونلا تیفی، تشخیص مولکولی، PCR، مواد غذائی
متن کامل [PDF 174 kb]   (2722 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: ۱۳۹۱/۳/۶
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

ahmadi A, Ghorbanali Zadegan M, Najafi A, Tavakoli H. Molecular Detection of Salmonella typhi in FoodSamples by PCR Using invA Gene. sjimu. 2012; 20 (1) :1-7
URL: http://sjimu.medilam.ac.ir/article-1-620-fa.html

احمدی علی، قربانعلی زادگان مهدی، نجفی علی، توکلی حمیدرضا، میرنژاد رضا. تشخیص سریع مولکولی سالمونلا تیفی به روش PCR با استفاده از ژن invA در نمونه های مواد غذائی . مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی ایلام. 1391; 20 (1) :1-7

URL: http://sjimu.medilam.ac.ir/article-1-620-fa.html



دوره 20، شماره 1 - ( بهار 1391 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علمی پزوهشی دانشگاه علوم پزشکی ایلام scientific journal of ilam university of medical sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.23 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3647