:: دوره 19، شماره 4 - ( زمستان 1390 ) ::
جلد 19 شماره 4 صفحات 19-12 برگشت به فهرست نسخه ها
تاثیر فلوراید آب آشامیدنی بر میزان پوسیدگی دندان در کودکان نورآباد ممسنی در سال 1387
کورش رحمانی ، آیت رحمانی ، حسن رحمانی ، امیرحسین محوی* 1، مسعود یوسفی ، کاظم گودینی
1- ، ahmahvi@yahoo.com
چکیده:   (18358 مشاهده)
مقدمه: غلظت فلوئور در آب آشامیدنی در مقادیر کمتر از استاندارد باعث بروز پوسیدگی دندان و در مقادیر بالاتر از حد استاندارد باعث فلوئوروزیس استخوانی و دندانی می شود. در این تحقیق ارتباط بین غلظت فلوراید آب آشامیدنی و میزان پوسیدگی دندان در کودکان 7 منطقه از شهرستان نورآباد ممسنی بررسی شده است. مواد و روش‌ها: میزان فلوراید آب آشامیدنی توسط روش SPADNS اندازگیری شد. تعداد 3349 کودک در چهار محدوده سنی 6، 9، 10 و 12 سال مورد آزمایش قرار گرفتند و هم چنین هر 28 دندان کودکان مورد معاینه قرار گرفت. آب مصرفی این شهرستان از آب‌ های زیرزمینی تامین می‌شود. جمعیت مورد آزمایش از نظر شرایط زندگی(اجتماعی-اقتصادی) و نژادی دارای وضعیت مشابهی بودند. یافته‌های پژوهش: میزان فلوراید آب آشامیدنی در این 7 منطقه از رنج 53/0 تا 1/0 میلی‌گرم بر لیتر متغیر بود. میزان پوسیدگی دندان دائمی(Dt) از محدوده 13/0 تا 34/0 و میزان پوسیدگی دندان شیری(dt) از رنج 5/0 تا 9/3 متغیر بودند. با وجود این که میزان فلوراید آب از حد استاندارد پایین‌تر بود، میزان پوسیدگی دندان هم از حد استاندارد ایران پایین‌تر است. با انجام آنالیز رگرسیون خطی مشخص شد که بین غلظت فلوراید آب آشامیدنی و میزان پوسیدگی دندان ارتباط خطی مستقیم بسیار ضعیفی وجود داشت. بحث و نتیجه‌گیری: این مطالعه نشان می دهد که در غلظت های پایین فلوراید آب آشامیدنی(10-53 میلی گرم بر لیتر) در پیش گیری از پوسیدگی دندان تاثیر قابل ملاحظه ای ندارد.
واژه‌های کلیدی: آب آشامیدنی، فلوراید، پوسیدگی دندان، نورآباد ممسنی
متن کامل [PDF 503 kb]   (3979 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1390/12/23 | انتشار: 1390/10/25


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 19، شماره 4 - ( زمستان 1390 ) برگشت به فهرست نسخه ها