بررسی فعالیت آنتی اکسیدانی، آنتی باکتریایی و تعیین محتوی
فنلی و فلاونوئیدی کل عصاره های آبی و متانولی
گیاه دارویی Scutellaria pekinensis
|
مصطفی گواهی* 1، فاطمه قربانی2 ، مجتبی رنجبر3 ، سمیه رهایی3 ، حسین عزیزی4 |
1- گروه نانو زیست فناوری، دانشکده زیست فناوری، دانشگاه تخصصی فناوری های نوین آمل، آمل، ایران ، m.govahi@ausmt.ac.ir 2- گروه گیاهان دارویی، دانشکده گیاهان دارویی، دانشگاه تخصصی فناوری های نوین آمل، آمل، ایران 3- گروه زیست فناوری میکروبی، دانشکده زیست فناوری، دانشگاه تخصصی فناوری های نوین آمل، آمل، ایران 4- گروه نانو زیست فناوری، دانشکده زیست فناوری، دانشگاه تخصصی فناوری های نوین آمل، آمل، ایران |
|
چکیده: (3985 مشاهده) |
مقدمه: گیاه Scutellaria pekinensis یکی از گونه های دارویی با ارزش از خانواده Lamiaceae می باشد. هدف از این آزمایش بررسی اثرات آنتی اکسیدانی و آنتی باکتریایی گیاه Scutellaria pekinensis بود.
مواد و روش ها: در این مطالعه پس از تهیه عصاره های آبی و متانولی، اثر آنتی اکسیدانی عصاره از دو روش DPPH(2,2-diphenyl-1-picrylhydrazyl) و FRAP(ferric reducing antioxidant power) سنجیده شد. جهت بررسی اثر آنتی باکتریایی علیه ۳ نوع باکتری از روش دیسک دیفیوژن استفاده شد. در این مطالعه هم چنین محتوی فنلی و فلاونوئید کل بررسی شد.
یافته های پژوهش: نتایج نشان داد بیشترین میزان فنل و فلاونوئید کل توسط عصاره متانولی و با روش عصاره گیری شیکر به دست آمد. بیشترین میزان مهار رادیکال آزاد و قدرت احیاکنندگی آهن مربوط به عصاره آبی و روش عصاره گیری شیکر بود. بیشترین میزان قطر هاله عدم رشد برای باسیلوس سرئوس و اشریشیاکلی در غلظت ۶۰۰ میلی گرم بر میلی لیتر به ترتیب با اندازه های 58/0±67/15 و 51/3±33/25 و برای باکتری استافیلوکوکوس اورئوس مربوط به غلظت ۹۰۰ میلی گرم بر میلی لیتر به اندازه 2±26 بود.
بحث و نتیجه گیری: نتایج نشان داد که نوع حلال و روش عصاره گیری تاثیر زیادی بر میزان ترکیبات آنتی اکسیدانی و اثرات آنتی باکتریایی دارد. با توجه به مطالعات اندکی که در مورد این گیاه انجام شده است، نتایج این مطالعه می تواند گزارش مناسبی برای انجام پژوهش های بیشتر باشد. |
|
واژههای کلیدی: آنتی اکسیدان، آنتی باکتریایی، DPPH، معرف فولین |
|
متن کامل [PDF 757 kb]
(1321 دریافت)
|
نوع مطالعه: پژوهشي |
موضوع مقاله:
باکتری شناسی دریافت: 1397/11/15 | پذیرش: 1398/3/28 | انتشار: 1398/6/24
|
|
|
|