:: دوره 27، شماره 3 - ( 5-1398 ) ::
جلد 27 شماره 3 صفحات 100-91 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی فعالیت آنتی ‌اکسیدانی، آنتی ‌باکتریایی و تعیین محتوی فنلی و فلاونوئیدی کل عصاره‌ های آبی و متانولی گیاه دارویی Scutellaria pekinensis
مصطفی گواهی* 1، فاطمه قربانی2 ، مجتبی رنجبر3 ، سمیه رهایی3 ، حسین عزیزی4
1- گروه نانو زیست فناوری، دانشکده زیست فناوری، دانشگاه تخصصی فناوری های نوین آمل، آمل، ایران ، m.govahi@ausmt.ac.ir
2- گروه گیاهان دارویی، دانشکده گیاهان دارویی، دانشگاه تخصصی فناوری های نوین آمل، آمل، ایران
3- گروه زیست فناوری میکروبی، دانشکده زیست فناوری، دانشگاه تخصصی فناوری های نوین آمل، آمل، ایران
4- گروه نانو زیست فناوری، دانشکده زیست فناوری، دانشگاه تخصصی فناوری های نوین آمل، آمل، ایران
چکیده:   (3985 مشاهده)
مقدمه: گیاه Scutellaria pekinensis یکی از گونه ‌های دارویی با ارزش از خانواده Lamiaceae می ­باشد. هدف از این آزمایش بررسی اثرات آنتی اکسیدانی و آنتی باکتریایی گیاه Scutellaria pekinensis بود.
مواد و روش ها: در این مطالعه پس از تهیه عصاره های آبی و متانولی، اثر آنتی اکسیدانی عصاره از دو روش DPPH(2,2-diphenyl-1-picrylhydrazyl) و FRAP(ferric reducing antioxidant power) سنجیده شد. جهت بررسی اثر آنتی باکتریایی علیه ۳ نوع باکتری از روش دیسک دیفیوژن استفاده شد. در این مطالعه هم چنین محتوی فنلی و فلاونوئید کل بررسی شد.
یافته های پژوهش: نتایج نشان داد بیشترین میزان فنل و فلاونوئید کل توسط عصاره متانولی و با روش عصاره گیری شیکر به دست آمد. بیشترین میزان مهار رادیکال آزاد و قدرت احیاکنندگی آهن مربوط به عصاره آبی و روش عصاره ‌گیری شیکر بود. بیشترین میزان قطر هاله عدم رشد برای باسیلوس سرئوس و اشریشیاکلی در غلظت ۶۰۰ میلی ‌گرم بر میلی ‌لیتر به ترتیب با اندازه های 58/0±67/15 و 51/3±33/25 و برای باکتری استافیلوکوکوس اورئوس مربوط به غلظت ۹۰۰ میلی گرم بر میلی لیتر به اندازه‌ 2±26 بود.
بحث و نتیجه گیری: نتایج نشان داد که نوع حلال و روش عصاره گیری تاثیر زیادی بر میزان ترکیبات آنتی ‌اکسیدانی و اثرات آنتی ‌باکتریایی دارد. با توجه به مطالعات اندکی که در مورد این گیاه انجام شده است، نتایج این مطالعه می تواند گزارش مناسبی برای انجام پژوهش های بیشتر باشد.
واژه‌های کلیدی: آنتی اکسیدان، آنتی باکتریایی، DPPH، معرف فولین
متن کامل [PDF 757 kb]   (1321 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: باکتری شناسی
دریافت: 1397/11/15 | پذیرش: 1398/3/28 | انتشار: 1398/6/24



XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 27، شماره 3 - ( 5-1398 ) برگشت به فهرست نسخه ها