:: دوره 27، شماره 1 - ( 1-1398 ) ::
جلد 27 شماره 1 صفحات 63-55 برگشت به فهرست نسخه ها
مطالعه وطراحی روش تشخیص سریع ویبریوکلرا با ایجادکمپلکس کوآگلوتیناسیون با استفاده از استافیلوکوکوس اورئوس واجد پروتئین A
شاهین حدادیان* 1، پگاه اریافر2 ، اردشیر حسام پور2 ، مینا سپاهی3 ، مرضیه حسینی3
1- انستیتو پاستور ایران، بخش نانو تکنولوژی، تهران، ایران ، hadadian@yahoo.com
2- گروه زیست شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران مرکز، تهران، ایران
3- انستیتو پاستور ایران، بخش نانو تکنولوژی، تهران، ایران
چکیده:   (3939 مشاهده)

 مقدمه: ویبریوکلرا باکتری بیماریزا گرم منفی است که عامل وبا بیماری اسهال کشنده است. وبا عمدتاً در ماه ­های گرم، وقتی باکتری بتواند در آب آلوده به مدفوع به سرعت تکثیر کند مشاهده می ­گردد. این بیماری یک نوع اسهال شدید است که در طی قرن ­ها به شدت وضعیت بهداشت و اقتصاد جوامع مبتلا را تحت تاثیر قرار می­ دهد. طراحی و ارائه یک روش سریع و قابل اعتماد برای شناسایی ویبریوکلرا به عنوان یک بیماری مسری و باکتری سریع شد و قابل انتقال یکی از چالش های این دهه می باشد.
مواد و روش ها: خرگوش ­های سفید نیوزیلندی با سلول کامل ویبریوکلرا اگاوا و اینابا ایمن شدند. گاماگلوبین ­های به ­دست آمده از سرم تام در مرحله اول توسط ترسیب سولفات ­آمونیوم تخلیص و تغلیظ گردید و سپس خلوصاین پادگن ها با به کارگیری کروماتوگرافی میلی ترکیبی در مرحله بعد افزایش یافت. .این آنتی­ بادی­ ها به سلول ­های کامل استافیلوکوکوس اورئوس cowan 1 NCTC-8325 متصل گردید. نمونه ­های سواب رکتال به یک محیط آب پپتونه قلیایی(pH 8.6) غنی شده تلقیح گردید و به مدت 5 ساعت در دمای 37 درجه قرار گرفتند. یک قطره از هر نمونه را با یک قطره از کمپلکس کوآگلوتیناسیون ویبریوکلرا مخلوط و نتایج در عرض 3-2 دقیقه گزارش گردید.
یافته های پژوهش: نتایج حاصل از اندازه گیری حساسیت، ویژگی و دقت آزمون طراحی شده در مقایسه با روش کشت استاندارد به ترتیب برابر 97، 99 و 98 درصد حاصل گردید که به عنوان یک روش سریع و قابل اعتماد جهت به کارگیری در شیوع اندمیک یا همه گیر بیماری کشنده و قابل انتقال وبا روش کارآمدی به حساب می آید.
بحث و نتیجه گیری: روش کوآگلوتیناسیون طراحی شده در این پژوهش یک روش ساده، سریع و قابل اعتماد برای تشخیص ویبریوکلرا در نمونه مدفوع می باشد که می تواند در شناسایی سریع و کنترل موارد اسهال شدید حاصل از بیماری وبا به­ خصوص در زمان همه گیری در مناطق با امکانات آزمایشگاهی حداقل مورد استفاده قرار گیرد و مانع شیوع و مرگ و میر توسط این بیماری مسری گردد.
 
واژه‌های کلیدی: کمپلکس کواگلوتیناسیون، پروتئین A، استافیلوکوکوس اورئوس، ویبریوکلرا، کوآگلوتیناسیون
متن کامل [PDF 675 kb]   (1159 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1397/5/29 | پذیرش: 1397/12/15 | انتشار: 1398/1/26



XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 27، شماره 1 - ( 1-1398 ) برگشت به فهرست نسخه ها