:: دوره 26، شماره 1 - ( 2-1397 ) ::
جلد 26 شماره 1 صفحات 34-42 برگشت به فهرست نسخه ها
پاسخ های سایتوکاینی در موش های BALB/c ایمیونیزه شده با اوآلبومین پس از دریافت خوراکی 5-هیدروکسی متیل فورفورال
محمد علیزاده1 ، حامد خدائی 2
1- مرکز تحقیقات علوم تغذیه، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران
2- کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران ، hamedkhodaeii@yahoo.com
چکیده:   (554 مشاهده)

مقدمه: 5-هیدروکسی متیل فورفورال(5-HMF) یکی از مهم ترین محصولات غیرآنزیمی واکنش میلارد است. طیف گسترده­ ای از مواد غذایی و نوشیدنی­ ها در رژیم غذایی روزانه­ انسان حاوی مقایر بالایی از 5-HMF هستند. طی سالیان گذشته، نتایج متناقضی در مورد اثرات 5-HMF مطرح شده است. در تعدادی از مطالعات اخیر، اثرات مفید این ترکیب بر روی سیستم ایمنی گزارش گردیده است، با توجه به نقش سایتوکین­ های ترشح شده از سلول­ های T helper (Th) در واکنش­ های التهابی بدن، هدف از این مطالعه بررسی تاثیر 5-HMF بر روی ســطوح سرمی اینترفرون گاما و اینترلوکین 4، به ترتیب به عنوان دو سایتوکین مهم سلول ­های Th1 و Th2 در موش ­های BALB/c ایمیونیزه شده با اوآلبومین بوده است. 
مواد و روش­ ها: موش ­های BALB/c (پنج موش در هر گروه) به چهار گروه شامل:کنترل، مواجهه(ایمیونیزه شده با اوآلبومین)، دوز پایین(mg/kgBw 188) و دوز بالای(mg/kgBw 750)  5-HMFتقســـیم­ بندی شدند. ایمیـــونیزاسیون در گروه­ های مواجهه و دریافت کننده­ 5-HMF در روزهای 7 و 28 مطالعه صورت گرفت. سطوح اینترفرون گاما و اینترلوکین 4 به روش الایزا در سرم موش ­های هر 4 گروه تعیین شد.
یافته ­های پژوهش: میانگین سطح سرمی اینترلوکین 4 در گروه ­های دریافت کننده­ 5-HMF کاهش یافت(P˂0.001). هم چنین میزان سرمی اینترفرون گاما به طور معنی­ داری در گروه مداخله پایین ­تر از گروه مواجهه بود(P˂0.05). علاوه بر این، تفاوت معنی ­داری در میزان اینترلوکین 4 و اینترفرون گاما بین دو گروه مداخله مشاهده نشد(P>0.05).
بحث و نتیجه ­گیری: یافته ­های مطالعه­ حاضر نشان داد که 5-HMF می ­تواند موجب کاهش تولید برخی از اجزای پاسخ سایتوکاینیTh1  و Th2 در سرم موش های BALB/c ایمیونیزه شده با اوآلبومین شود.

واژه‌های کلیدی: 5-هیدروکسی متیل فورفورال، اوآلبومین، سایتوکاین
متن کامل [PDF 889 kb]   (166 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: علوم تغذیه
دریافت: ۱۳۹۵/۴/۲۳ | پذیرش: ۱۳۹۵/۱۱/۱۶ | انتشار: ۱۳۹۷/۲/۱۵



XML   English Abstract   Print



دوره 26، شماره 1 - ( 2-1397 ) برگشت به فهرست نسخه ها