:: دوره 25، شماره 3 - ( 6-1396 ) ::
جلد 25 شماره 3 صفحات 1-11 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی اثر پیش تغذیه عصاره ی آبی تمبر هندی (Tamarindus indica) بر حجم سکته مغزی و ارزیابی اختلالات نورولوژیکی در مدل جانوری رت
سید وحید حسینی 1، مرجان احسانی2
1- کارشناسی ارشد گروه فیزیولوژی ، مرکز تحقیقات بیولوژی، واحد زنجان، دانشگاه آزاد اسلامی، زنجان، ایران ، vahid.hosseini26@gmail.com
2- کارشناسی ارشد گروه فیزیولوژی ، مرکز تحقیقات بیولوژی، واحد زنجان، دانشگاه آزاد اسلامی، زنجان، ایران
چکیده:   (1056 مشاهده)

 مقدمه: ایسکمی مغزی یکی از شایع ترین علل مرگ و میر در دنیاست و یک نقص کانونی مغزی است که به طور ناگهانی و در اثر کاهش خون رسانی به بافت مغز پدید می آید. هدف از این مطالعه بررسی ارتباط بین پیش تغذیه عصاره آبی تمبر هندی و حجم سکته مغزی و اختلالات نورولوژیکی در مدل سکته مغزی در موش صحرایی می باشد.
مواد و روش ها: در این مطالعه تجربی 35 موش صحرایی نر نژاد ویستار به 5 گروه (7 تایی) تقسیم شدند، گروه کنترل ( تیمار با آب مقطر+ القای ایسکمی)، سه گروه آزمایشی (تیمار با عصاره آبی تمبر هندی با دوز های 75،50 و100 میلی گرم  بر کیلو گرم + القای ایسکمی) و گروه شم (آب مقطر و عدم القای ایسکمی). تیمار به مدت 30 روز، به صورت خوراکی و از طریق گاواژ صورت گرفت. القای ایسکمی از طریق انسداد شریان مغزی میانی به روش لونگا و همکاران صورت گرفت. داده های مربوط به میزان آسیب بافتی با استفاده از آزمون آنوا وارزیابی اختلالات نورولوژیکی توسط آزمون من ویتنی تجزیه و تحلیل شدند.
یافته های پژوهش: پیش تغذیه با عصاره تمبر هندی سبب کاهش حجم سکته مغزی کل، در دوز 75 میلی گرم بر کیلوگرم (16/10±6/155)، 100 میلی گرم بر کیلوگرم (33/16±83/88) نسبت به گروه کنترل (45/3±66/225) گردید(p=0/000). هم چنین عصاره سبب کاهش امتیاز نقص های نورولوژیک در دو گروه دریافت کننده دوز 75 و100 میلی گرم بر کیلوگرم نسبت به گروه کنترل گردید.
بحث و نتیجه گیری: نتایج نشان داد که مصرف عصاره تمبر هندی می تواند در کاهش علائم سکته مغزی ایسکمیک موثر باشد.
 


واژه‌های کلیدی: ایسکمی مغزی، اختلالات نورولوژیک، عصاره ی آبی تمبر هندی
متن کامل [PDF 543 kb]   (300 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فیزیولوژی
دریافت: ۱۳۹۴/۱۱/۲۰ | پذیرش: ۱۳۹۵/۱/۲۸ | انتشار: ۱۳۹۶/۶/۱۳



XML   English Abstract   Print



دوره 25، شماره 3 - ( 6-1396 ) برگشت به فهرست نسخه ها