:: دوره 24، شماره 6 - ( 11-1395 ) ::
جلد 24 شماره 6 صفحات 168-159 برگشت به فهرست نسخه ها
جدا سازی و شناسایی سویه های سودوموناس آئروجینوزای مقاوم به ایمی پنم از نمونه های کلینیکی چهار بیمارستان بزرگ تهران با روش MIC
عذرا باقری1 ، غلامرضا اولاد2 ، فرشته شاهچراغی3 ، رحیم سروری زنجانی* 4
1- مرکز تحقیقات بیولوژی ملکولی، دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله(عج)، تهران، ایران
2- مرکز تحقیقات بیوتکنولوژی کاربردی، دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله(عج)، تهران، ایران
3- گروه میکروب شناسی، انستیتو پاستور ایران، تهران، ایران
4- گروه میکروب شناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله(عج)، تهران، ایران ، r_sorouri
چکیده:   (5909 مشاهده)

مقدمه: سودوموناس آئروجینوزا عامل اصلی عفونت های حاد بیمارستانی، دارای مقاومت ذاتی به طیف وسیعی از آنتی بیوتیک ها می باشد. مقاومت آن به آنتی بیوتیک های بتالاکتام  به دلیل تولید آنزیم های بتالاکتامازها و متالوبتالاکتامازها می باشد، که معضلات زیادی را در درمان این عفونت ها ایجاد می نماید. هدف از این مطالعه جداسازی و بررسی سویه های مقاوم به آنتی بیوتیک های بتالاکتام و ایمی پنم در نمونه های کلینیکی جدا شده از چهار بیمارستان بزرگ تهران می باشد.

مواد و روش ها:در این مطالعه تحلیلی-توصیفی، طی 2 سال، 600  نمونه سودوموناس آئروجینوزا از بیماران بستری و یا مراجعه کننده به بیمارستان های بقیه الله(عج)، امام خمینی، مرکز طبی کودکان و سوانح سوختگی شهید مطهری جمع آوری گردید. بررسی اولیه مقاومت باکتریایی با استفاده از آنتی بیوتیک های وسیع الطیف مختلف از روش دیسک دیفیوژن(Kirby-Bauar) انجام گردید. سپس تست MIC نسبت به سفتازیدیم و ایمی پنم با روشMicrodiution tube  و پروتکل CLSI برای آن ها مورد بررسی قرار گرفت.

یافته های پژوهش: در این مطالعه بالاترین حساسیت باکتری(92 درصد) به ایمی پنم(IPM) و بیشترین مقاومت(2/91 درصد) به تتراسیکلین(Te) نشان داده شد. هم چنین نتایج روش MIC نشان داد که 6 درصد از ســـویه ها دارای مـــقاومت به ایمی پنم(g/mlµ4 ≤ MIC) می باشند و 5/39 درصد از آن ها دارای مقاومت به سفتازیدیم(g/mlµ16 ≤ MIC) می باشند.

بحث و نتیجه گیری: نتایج حاصل نشان می دهد که به دلیل مقاومت بالای این باکتری نسبت به ایمی پنم و سفالوسپورین های نسل سوم، حتماً در مصرف این آنتی بیوتیک ها دقت بیشتر ضروری است، چرا که در غیر این صورت خطر انتقال این مقاومت به دیگر سویه ها و از جمله دیگر باکتری های گرم منفی دور از انتظار نخواهد بود.

واژه‌های کلیدی: سودوموناس آئروجینوزا، مقاومت آنتی بیوتیکی، ایمی پنم، MIC
متن کامل [PDF 654 kb]   (2498 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: میکروب شناسی پزشکی
دریافت: 1394/8/4 | پذیرش: 1395/8/1 | انتشار: 1395/12/11



XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 24، شماره 6 - ( 11-1395 ) برگشت به فهرست نسخه ها