[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 24، شماره 5 - ( 9-1395 ) ::
جلد 24 شماره 5 صفحات 8-21 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی اثر لاکتوباسیلوس رامنوسوس بر کاهش میزان آفلاتوکسین M1 در ماست پروبیوتیک
فائزه تجلی 1، محبوبه سرابی جماب2، نسیم ادیب پور3، معصومه مهربان سنگ آتش4، رضا کاراژیان4
1- مرکز تحقیقات کیفیت و ایمنی مواد غذایی، جهاد دانشگاهی خراسان رضوی، مشهد، ایران ، tajalli@acecr.ac.ir
2- پژوهشکده علوم و صنایع غذایی مشهد، مشهد، ایران
3- گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان، ایران
4- مرکز تحقیقات کیفیت و ایمنی مواد غذایی، جهاد دانشگاهی خراسان رضوی، مشهد، ایران
چکیده:   (3133 مشاهده)

مقدمه: روش ‌های متداول استریلیزاسیون شیر قادر به‌ حذف آفلاتوکسین M1 نمی ‌باشند، بنا بر این بررسی‌ روش‌ های ‌بیولوژیکی مانند استفاده ‌از باکتری‌ های ‌خانواده اسید لاکتیک، جهت حذف‌ یاکاهش آن، ضروری به ‌‌نظر می ‌رسد. در این ‌تحقیق توانایی باکتری ‌لاکتوباسیلوس‌ رامنوسوس در میزان جذب ‌و کاهش آفلاتوکسین M1 در ماست‌ پروبیوتیک در طی‌ زمان ماندگاری بررسی گردید.

مواد و روش‌ ها: غلظت ‌های 1/0، 5/0 و 75/0 نانوگرم ‌در میلی­ لیتر آفلاتوکسین باقی مانده در مایع ‌رویی نمونه ‌های ‌ماست در روزهای اول، هفتم، چهاردهم و بیست‌‌ و یکم پس‌از تولید ماست، توسط روش الایزای رقابتی تعیین‌ و نتایج توسط کروماتوگرافی مایع باکارآیی بالا تایید شد.

یافته های پژوهش: بر اساس نتایج در هر دو نوع ماست معمولی ‌و حاوی باکتری­ پروبیوتیک، کمترین میزان pH مربوط به نمونه­ های ماست تیمار شده باغلظت پایین سم(1/0 نانوگرم ‌در میلی ­لیتر) بود و بیشترین میزان‌ آن برای‌ ماست حاوی غلظت‌ بالای ‌سم(75/0 نانوگرم‌ در میلی‌ لیتر) به دست آمد. میزان ‌کاهش پس‌ از 21 روز نگهداری در مقایسه‌ با روز اول، حدود 5/0 سیکل‌لگاریتمی به دست آمد. نتایج گویای‌آن ‌است ‌که لاکتوباسیلوس رامنوسوس قادر به جذب بیش ‌از 99 درصد آفلاتوکسین M1 در غلظت 1/0 نانوگرم ‌در میلی ‌لیتر است، در حالی که میزان جذب سم در نمونه­ های آلوده‌ شده با 5/0 نانوگرم ‌در میلی‌ لیتر حدود 92 درصد و با 75/0 نانوگرم‌ در ‌میلی ‌لیتر، به حدود 93 درصد رسید.

بحث و نتیجه‌ گیری: یافته ­های حاصل از این تحقیق نشان ‌داد توانایی لاکتوباسیلوس ‌رامنوسوس زیرگونه GG در جذب مقادیر بالای سم در مقایسه با آغازگرهای ماست به لحاظ آماری معنی ­دار می ­باشد. مقایسه و تطابق نتایج 10 درصد نمونه­ های مورد آزمون به روش کروماتوگرافی مایع با کارآیی بالا با نتایج حاصل ‌از الایزا، نشان داد روش الایزا جایگزین مناسبی برای روش کروماتوگرافی مایع با کارآیی بالا به منظور اندازه­گیری میزان آفلاتوکسین برای کاهش هزینه‌ های آزمایش می ‌باشد.

واژه‌های کلیدی: کاهش آفلاتوکسین M1، لاکتوباسیلوس رامنوسوس، باکتری‌ های آغازگر ماست و ماست پروبیوتیک
متن کامل [PDF 623 kb]   (1534 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: میکروبشناسی
دریافت: ۱۳۹۴/۷/۲۶ | پذیرش: ۱۳۹۴/۹/۳۰ | انتشار: ۱۳۹۵/۹/۲۸
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Tajalli F, Sarabi Jamab M, Adibpour N, Mehraban Sangatash M, Karazhyan R. Evaluation of Lactobacillus rhamnosus Effect on the Aflatoxin M1 Reduction in Probiotic Yogurt. sjimu. 2016; 24 (5) :8-21
URL: http://sjimu.medilam.ac.ir/article-1-3137-fa.html

تجلی فائزه، سرابی جماب محبوبه، ادیب پور نسیم، مهربان سنگ آتش معصومه، کاراژیان رضا. بررسی اثر لاکتوباسیلوس رامنوسوس بر کاهش میزان آفلاتوکسین M1 در ماست پروبیوتیک. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی ایلام. 1395; 24 (5) :8-21

URL: http://sjimu.medilam.ac.ir/article-1-3137-fa.html



دوره 24، شماره 5 - ( 9-1395 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علمی پزوهشی دانشگاه علوم پزشکی ایلام scientific journal of ilam university of medical sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.24 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3772