[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 23، شماره 7 - ( 11-1394 ) ::
جلد 23 شماره 7 صفحات 181-189 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی خصوصیات آنتی اکسیدانتی نانو ذره نقره تولید شده از عصاره آبی میوه سماق به روش سبز
پریسا قربانی1، داریوش حمیدی علمداری2، فریده نامور 3، پریچهره یغمایی1
1- دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، تهران
2- دانشگاه علوم پزشکی مشهد
3- دانشگاه آزاد اسلامی، واحد مشهد ، farideh.namvar@gmail.com
چکیده:   (2809 مشاهده)

مقدمه: استرس اکسیداتیو به عنوان عدم تعادل بین تولید رادیکال های آزاد و آنتی اکسیدانت ها تعریف می شود. استرس اکسیداتیو با بروز بیماری های مزمن هم چون دیابت و سرطان در ارتباط است، از این رو تولید آنتی اکسیدانت های سنتزی و طبیعی جهت جلوگیری از استرس اکسیداتیو و اثرات مخرب آن ضروری است. در این راستا می توان نانو ذرات تولید شده به روش سبز را مورد استفاده قرار داد که خواص آنتی اکسیدانتی نشان می دهند. هدف از این تحقیق بررسی اثر آنتی اکسیدانتی نانو ذره نقره سنتز شده از عصاره آبی میوه سماق به روش سبز می باشد.

مواد و روش ها: فعالیت آنتی ‏اکسیدانتی نانو ذره نقره تولید شده از عصاره آبی میوه سماق به روش سبز با استفاده از قابلیت جذب  رادیکال های DPPH(1، 1- دیفنیل-2- پیکریل- هیدرازیل)، ABTS (2، 2-آزینو بیس(3-اتیل بنزوتیازولین 6-سلفونیک اسید)) و OH (هیدروکسیل) سنجش شد.

یافته های پژوهش: نانو ذره نقره تولید شده از عصاره آبی میوه سماق به روش سبز به عنوان مهارکننده رادیکال  DPPH (IC50 =170 µM)  و ABTS (IC50 =30 µM) و هیدروکسیل(IC50= 350 µM)  عمل کرده است.

بحث و نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان داد که نانو ذره نقره تولید شده از عصاره آبی میوه سماق به روش سبز، دارای فعالیت قوی آنتی اکسیدانتی است. خاصیت آنتی اکسیدانتی نانو ذرات نقره سماق، آن ها را در درمان بسیاری از بیماری های ناشی از استرس اکسیداتیو و دیگر کاربردهای زیست پزشکی ارزشمند می سازد.

واژه‌های کلیدی: نانو ذره نقره، فعالیت آنتی اکسیدانت، عصاره آبی میوه سماق
متن کامل [PDF 745 kb]   (2402 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بیوشیمی
دریافت: ۱۳۹۴/۳/۲۱ | پذیرش: ۱۳۹۴/۴/۲۰ | انتشار: ۱۳۹۴/۱۲/۱۶
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Investigating the Antioxidant Properties of Silver Nano Particle (Sumac Fruit) Synthesized by Green Method. sjimu. 2016; 23 (7) :181-189
URL: http://sjimu.medilam.ac.ir/article-1-2782-fa.html

قربانی پریسا، حمیدی علمداری داریوش، نامور فریده، یغمایی پریچهره. بررسی خصوصیات آنتی اکسیدانتی نانو ذره نقره تولید شده از عصاره آبی میوه سماق به روش سبز . مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی ایلام. 1394; 23 (7) :181-189

URL: http://sjimu.medilam.ac.ir/article-1-2782-fa.html



دوره 23، شماره 7 - ( 11-1394 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علمی پزوهشی دانشگاه علوم پزشکی ایلام scientific journal of ilam university of medical sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.25 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3727