[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 24، شماره 2 - ( 3-1395 ) ::
جلد 24 شماره 2 صفحات 38-46 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر پیش تغذیه روغن دانه کتان(Linum usitatissimum) بر میزان ادم مغزی و سطح چربی ‌های خون در مدل سکته مغزی موش های بزرگ آزمایشگاهی
سید وحید حسینی1، مهدی رهنما 2
1- مربی دانشگاه آزاد اسلامی ، واحد زنجان
2- دانشیار دانشگاه آزاد اسلامی ، واحد زنجان ، meh_rahnema@yahoo.com
چکیده:   (2944 مشاهده)

مقدمه: ادم ایسکمیک مغزی یکی از مهم ترین عوارض سکته مغزی می باشد که بروز آن سبب تشدید ضایعه ایسکمیک ابتدایی مغز می شود. در این مطالعه تلاش شده است ارتباط بین اثر پیش تغذیه روغن دانه کتان بر سطح چربی ­های خون و میزان بروز ادم مغزی را در مدل سکته مغزی رت مشخص شود.

مواد و روش ها:  این تحقیق به صورت تجربی روی 5 گروه که شامل 7 سر موش صحرایی نر بود انجام گرفت. گروه شاهد آب مقطر دریافت کردند در حالی که سه گروه تیمار، روغن دانه کتان را از طریق گاواژ 30 روز به صورت روزانه دریافت می کردند(25/0، 50/0 و 75/0  میلی لیتر بر کیلوگرم وزن بدن به ترتیب).  برای گروه شم تیمار و القای ایسکمی صورت نگرفت. دو ساعت بعد از آخرین گاواژ گروه­ ها تحت جراحی مدل MCAO (انسداد شریان میانی مغز) به منظور القای ایسکمی و بررسی ادم مغزی و چربی ­های خون قرار گرفتند. داده ها با استفاده از آزمون ANOVA تجزیه و تحلیل شدند.

یافته های پژوهش: پیش تیمار با روغن دانه کتان باعث کاهش کلسترول، تری گلیسرید و LDL، هم چنین باعث افزایش سطحHDL  در دوزهای 50/0 و 75/0 گردیده و پیش تغذیه توسط روغن دانه کتان باعث کاهش میزان ادم مغزی بعد از MCAO در رت ها گردید.

بحث و نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان داد که روغن دانه کتان با دوز های 50/0 و 75/0 می تواند از ادم مغزی در موش های صحرایی دچار ایسکمی محافظت نماید و میزان لیپیدهای سرم را کاهش دهد.

واژه‌های کلیدی: کلسترول، تری گلیسرید، روغن دانه کتان، ایسمکی، ادم مغزی
متن کامل [PDF 629 kb]   (1350 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فیزیولوژی
دریافت: ۱۳۹۴/۳/۲۰ | پذیرش: ۱۳۹۴/۶/۹ | انتشار: ۱۳۹۵/۳/۲۴
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hosseini S V, Rahnema M. Effects of Feeding Flaxseed Oil (Linum usitatissimum) on Brain Edema and Blood Fat Levels in the Rat Stroke Model. sjimu. 2016; 24 (2) :38-46
URL: http://sjimu.medilam.ac.ir/article-1-2778-fa.html

حسینی سید وحید، رهنما مهدی. اثر پیش تغذیه روغن دانه کتان(Linum usitatissimum) بر میزان ادم مغزی و سطح چربی ‌های خون در مدل سکته مغزی موش های بزرگ آزمایشگاهی. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی ایلام. 1395; 24 (2) :38-46

URL: http://sjimu.medilam.ac.ir/article-1-2778-fa.html



دوره 24، شماره 2 - ( 3-1395 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علمی پزوهشی دانشگاه علوم پزشکی ایلام scientific journal of ilam university of medical sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.23 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3647