[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 24، شماره 5 - ( 9-1395 ) ::
جلد 24 شماره 5 صفحات 1-7 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر عصاره هیدروالکلی گیاهان اسپند و دارفلفل بر میزان پروفایل های لیپیدی خون در موش نر نژاد NMRI
طیبه بهرامی1، نامدار یوسف وند2، دلارام اسلیمی اصفهانی 3، شهربانو عریان4
1- کارشناسی ارشد گروه علوم جانوری، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه خوارزمی، تهران، ایران
2- استادیار گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران
3- استادیار گروه علوم جانوری، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه خوارزمی، تهران، ایران ، eslimid@yahoo.com
4- استاد گروه علوم جانوری، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه خوارزمی، تهران، ایران
چکیده:   (2776 مشاهده)

مقدمه: بیماری های قلبی- عروقی از جمله آترواسکلروز طی سال های اخیر افزایش یافته است. این بیماری ها با افزایش سطح لیپوپروتئین با دانسیته پایین(LDL) مرتبط می باشند. گیاهان اسپند و دارفلفل به عنوان کاهنده چربی های خون در طب سنتی مورد استفاده قرار می گیرند، در این راستا مطالعه حاضر بر آن بود که اثر عصاره اتانولی گیاهان اسپند و دارفلفل را بر میزان کلسترول، تری گلیسرید، LDL، HDL و VLDL خون مورد بررسی قرار دهد.

مواد و روش ها: در این تحقیق موش های کوچک نر نژاد NMRI به یک گروه کنترل و سه گروه مورد آزمایش تقسیم شدند. گروه اول عصاره هیدروالکلی گیاه اسپند با غلظت 200 میلیگرم/لیتر(حدود mg/kg40)، گروه دوم عصاره هیدروالکلی گیاه دارفلفل با غلظت 200 میلیگرم/لیتر(حدود mg/kg40) و گروه سوم ترکیب این دو عصاره را با همین غلظت(حدود mg/kg40) روزانه به صورت محلول در آب آشامیدنی دریافت کردند. دوره تیمار 30 روز بود. جهت سنجش فاکتورها در سرم از روش کالریمتری استفاده و داده ها توسط آنالیز واریانس یک طرفه و تست توکی تجزیه و تحلیل شدند

یافته های پژوهش: با توجه به داده ها، کاهش معنی داری(P<0.05) در سطح کلسترول وLDL  در هر سه گروه دریافت کننده عصاره گیاهان اسپند، دارفلفل و ترکیب هر دو نسبت به گروه کنترل مشاهده شد. هم چنین ترکیب هر دو عصاره باعث کاهش LDL نسبت به عصاره هر یک از این گیاهان به تنهایی شدند ولی در میزانHDL ، تری گلیسرید و VLDL محاسبه شده اختلاف معنی داری مشاهده نگردید.

بحث و نتیجهگیری: با توجه به کاهش میزان کلسترول و LDL سرم پس از کاربرد عصاره گیاهان اسپند و دارفلفل در این تحقیق، این ترکیبات می توانند به عنوان ترکیبات کاهنده کلسترول و LDL پیشنهاد شوند. 

واژه‌های کلیدی: اسپند، دارفلفل، کلسترول، HDL، LDL
متن کامل [PDF 442 kb]   (2241 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فیزیولوژی
دریافت: ۱۳۹۳/۱۱/۳۰ | پذیرش: ۱۳۹۴/۱۰/۵ | انتشار: ۱۳۹۵/۹/۲۱
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Bahrami T, Yousefvand N, Eslimiesfahani D, Oryan S. The Effects of Hydroalcholic Extracts of Peganumharmala and Piper Longum on Blood Lipids Profile in Male NMRI Mice. sjimu. 2016; 24 (5) :1-7
URL: http://sjimu.medilam.ac.ir/article-1-2520-fa.html

بهرامی طیبه، یوسف وند نامدار، اسلیمی اصفهانی دلارام، عریان شهربانو. اثر عصاره هیدروالکلی گیاهان اسپند و دارفلفل بر میزان پروفایل های لیپیدی خون در موش نر نژاد NMRI. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی ایلام. 1395; 24 (5) :1-7

URL: http://sjimu.medilam.ac.ir/article-1-2520-fa.html



دوره 24، شماره 5 - ( 9-1395 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علمی پزوهشی دانشگاه علوم پزشکی ایلام scientific journal of ilam university of medical sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.25 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3753