:: دوره 23، شماره 4 - ( ضمیمه شهریور 1394 ) ::
جلد 23 شماره 4 صفحات 208-202 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی اثرات ضدباکتریایی عصاره الکلی گیاه چویر
آرام شریفی1 ، طیب سیفی1 ، عبدالمجید محمدزاده* 2، سحر هامون نورد3 ، محمد رضا پژوهی الموتی1
1- دانشگاه بوعلی سینا
2- دانشگاه بوعلی سینا ، mohammadzadeh4@hotmail.com
3- دانشگاه آزاد اسلامی، واحد همدان
چکیده:   (8546 مشاهده)

مقدمه:گیاه چویر بومی ایران و خاص منطقه غرب است. از دیرباز به صورت سنتی و با افزودن به مواد لبنی به خصوص روغن، با ایجاد طعم بسیار مطبوع از فاسد شدن آن جلوگیری ­کرده است. به همین جهت مطالعه حاضر با هدف بررسی اثر ضدباکتریایی این گیاه بر چهار نوع باکتری پاتوژن انجام گرفت.

مواد و روش ­ها: جهت بررسی فعالیت ­های ضد میکروبی، غلظت­ های مختلف عصاره mg/ml) 400، 200، 100، 50، 25 و 5/12) بر دو نوع باکتری گرم منفی(اشریشیاکلی وکلبسیلا اکسی توکا) و دو باکتری گرم مثبت(استافیلوکوکوس اروئوس و انتروکوکوس فکالیس) از روش دیسکدیفیوژن(انتشار در آگار) استفاده شد و MIC، MBC عصاره در مقایسه با آنتی ­بیوتیک ­های تتراسایکلین و جنتامایسین تعیین گردید.

یافته ­های پژوهش: حساس ­ترین باکتری، اشریشیاکلی با داشتن بالاترین قطر هاله عدم رشد(1±23) و MIC، 25 میلی گرم بر میلی ­لیتر بود. عصاره اثرات مهارکنندگی بیشتری بر روی باکتری ­های گرم منفی نسبت به باکتری ­های گرم مثبت نشان داد. هم چنین با کاهش غلظت عصاره خاصیت ضدمیکروبی آن نیز کاهش پیدا کرد.

بحث و نتیجه­ گیری: مطالعه حاضر نشان داد که عصاره چویر دارای خاصیت ضدباکتریایی مناسبی بوده و با توجه به بومی بودن این گیاه و اثرات درمانی آن، تحقیقات بیشتری در جهت شناسایی ویژگی­ های درمانی این گیاه توصیه می ­شود.

واژه‌های کلیدی: اثر ضدباکتریایی، گیاه چویر، دیسک دیفیوژن
متن کامل [PDF 502 kb]   (3804 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: میکروبشناسی
دریافت: 1393/10/6 | پذیرش: 1393/12/19 | انتشار: 1394/9/16


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 23، شماره 4 - ( ضمیمه شهریور 1394 ) برگشت به فهرست نسخه ها