[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: درباره نشريه :: صفحه اصلي :: آخرين شماره :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
نمایه ها::
برای نویسندگان::
هزینه چاپ::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
سیاست های نشریه ::
بیانیه اخلاقی::
ثبت شکایت::
::
Citation Indices from GS

Citation Indices from GS

AllSince 2019
Citations63213630
h-index2719
i10-index18779
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
ثبت شده در

AWT IMAGE

AWT IMAGE

..
:: دوره 23، شماره 4 - ( ضمیمه شهریور 1394 ) ::
جلد 23 شماره 4 صفحات 208-202 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی اثرات ضدباکتریایی عصاره الکلی گیاه چویر
آرام شریفی1 ، طیب سیفی1 ، عبدالمجید محمدزاده* 2، سحر هامون نورد3 ، محمد رضا پژوهی الموتی1
1- دانشگاه بوعلی سینا
2- دانشگاه بوعلی سینا ، mohammadzadeh4@hotmail.com
3- دانشگاه آزاد اسلامی، واحد همدان
چکیده:   (8537 مشاهده)

مقدمه:گیاه چویر بومی ایران و خاص منطقه غرب است. از دیرباز به صورت سنتی و با افزودن به مواد لبنی به خصوص روغن، با ایجاد طعم بسیار مطبوع از فاسد شدن آن جلوگیری ­کرده است. به همین جهت مطالعه حاضر با هدف بررسی اثر ضدباکتریایی این گیاه بر چهار نوع باکتری پاتوژن انجام گرفت.

مواد و روش ­ها: جهت بررسی فعالیت ­های ضد میکروبی، غلظت­ های مختلف عصاره mg/ml) 400، 200، 100، 50، 25 و 5/12) بر دو نوع باکتری گرم منفی(اشریشیاکلی وکلبسیلا اکسی توکا) و دو باکتری گرم مثبت(استافیلوکوکوس اروئوس و انتروکوکوس فکالیس) از روش دیسکدیفیوژن(انتشار در آگار) استفاده شد و MIC، MBC عصاره در مقایسه با آنتی ­بیوتیک ­های تتراسایکلین و جنتامایسین تعیین گردید.

یافته ­های پژوهش: حساس ­ترین باکتری، اشریشیاکلی با داشتن بالاترین قطر هاله عدم رشد(1±23) و MIC، 25 میلی گرم بر میلی ­لیتر بود. عصاره اثرات مهارکنندگی بیشتری بر روی باکتری ­های گرم منفی نسبت به باکتری ­های گرم مثبت نشان داد. هم چنین با کاهش غلظت عصاره خاصیت ضدمیکروبی آن نیز کاهش پیدا کرد.

بحث و نتیجه­ گیری: مطالعه حاضر نشان داد که عصاره چویر دارای خاصیت ضدباکتریایی مناسبی بوده و با توجه به بومی بودن این گیاه و اثرات درمانی آن، تحقیقات بیشتری در جهت شناسایی ویژگی­ های درمانی این گیاه توصیه می ­شود.

واژه‌های کلیدی: اثر ضدباکتریایی، گیاه چویر، دیسک دیفیوژن
متن کامل [PDF 502 kb]   (3797 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: میکروبشناسی
دریافت: 1393/10/6 | پذیرش: 1393/12/19 | انتشار: 1394/9/16
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sharifi A, Seifi T, Mohammadzadeh A, Hammoun Navard S, Pajohi-Alamoti M R. Antibacterial Activity of Alcoholic Extract of Ferulagoangolata. J. Ilam Uni. Med. Sci. 2015; 23 (4) :202-208
URL: http://sjimu.medilam.ac.ir/article-1-2404-fa.html

شریفی آرام، سیفی طیب، محمدزاده عبدالمجید، هامون نورد سحر، پژوهی الموتی محمد رضا. بررسی اثرات ضدباکتریایی عصاره الکلی گیاه چویر. مجله دانشگاه علوم پزشکی ایلام. 1394; 23 (4) :202-208

URL: http://sjimu.medilam.ac.ir/article-1-2404-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 23، شماره 4 - ( ضمیمه شهریور 1394 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله دانشگاه علوم پزشکی ایلام Journal of Ilam University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.16 seconds with 41 queries by YEKTAWEB 4646