بررسی اثر عصاره هسته انار بر استرس اکسیداتیو ناشی از ایسکمی/هیپوپرفیوژن در بافت هیپوکامپ موش
|
خدیجه قاسمزاده دهکردی1 ، مریم رفیعی راد* 2 |
1- دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج 2- دانشگاه آزاد اسلامی ، Rafieirad.m@gmail.com |
|
چکیده: (7531 مشاهده) |
مقدمه: رادیکال های آزاد در ایجاد و تشدید بیماری های عصبی نقش دارند و آنتی اکسیدان ها نقش محافظتی دارند. در این مطالعه اثر تجویز خوراکی عصاره هسته انار(PGSE) بر میزان پراکسیداسیون لیپیدی و اندازه گیری میزان گروه های تیول(-SH) در مدل حیوانی ایسکمی هیپوپرفیوژن مزمن مورد بررسی قرار گرفت.
مواد و روش ها: موش ها به صورت تصادفی به سه گروه کنترل، گروه ایسکمی وگروه ایسکمی دریافت کننده عصاره هسته انار تقسیم شدند. برای ایجاد ایسکمی در موش صحرایی، شریان های کاروتید عمومی به وسیله بخیه پوستی با دو گره محکم در رگ(بالا و پایین) مسدود و سپس شریان ها به طور کامل از وسط قطع گردیدند. سپس مغز موش ها جهت ارزیابی میزان پراکسیداسیون لیپیدی و اندازه گیری میزان گروه های تیول(-SH) استخراج شدند.
یافته های پژوهش: نتایج ما نشان داد که میزان مالون دی آلدئید و تیول در گروه ایسکمی نسبت به گروه کنترل افزایش معنی داری(P<0.001) داشته است و میزان مالون دی آلدئید و تیول در گروه ایسکمی دریافت کننده عصاره هسته انار نسبت به گروه ایسکمی کاهش معنی داری(P<0.001) و (P<0.001) به ترتیب داشت.
بحث و نتیجه گیری: عصاره هسته انار احتمالاً با خاصیت آنتی اکسیدانی قوی توانسته اثرات ایسکمی از جمله تولید رادیکال های آزاد را بهبود ببخشد.
|
|
واژههای کلیدی: ایسکمی مغزی، استرس اکسیداتیو، عصاره هسته انار، مالون دی آلدئید، تیول |
|
متن کامل [PDF 611 kb]
(3313 دریافت)
|
نوع مطالعه: پژوهشي |
موضوع مقاله:
فیزیولوژی جانوری دریافت: 1393/6/5 | پذیرش: 1393/8/6 | انتشار: 1394/8/17
|
|
|
|