:: دوره 22، شماره 3 - ( 4-1393 ) ::
جلد 22 شماره 3 صفحات 101-108 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی آگاهی دانش آموزان راهنمایی مدارس خمین شهر در زمینه بهداشت مواد غذایی
سیدغلام عباس موسوی، غلام رضا مصطفایی، غلام رضا حسین دوست، حمیدرضا گیلاسی، ذبیح اله قارلی پور، اکبر بابایی حیدرآبادی، اعظم رضایی، لیلا سلطان علیزاده، رضا وفایی1
1- ، vafaeereza@gmail.com
چکیده:   (7178 مشاهده)
مقدمه: بهداشت مواد غذایی عبارت است از کلیه موازینی که رعایت آن ها در تولید، فرایند نگهداری و عرضه مواد غذایی ضروری است تا ماده غذایی سالم با کیفیت بالای بهداشتی به دست مصرف کننده برسد. این تحقیق با هدف تعیین آگاهی دانش آموزان راهنمایی مدارس خمین شهر در زمینه بهداشت مواد غذایی انجام گرفت. مواد و روش ها: مطالعه به صورت مقطعی روی 527 دانش آموز دختر و پسر انجام گرفت. داده ها از طریق پرسش نامه در دو بخش اطلاعات دموگرافیک و سوالات آگاهی جمع آوری گردید. برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار آماری SPSS vol.16 استفاده شد. یافته های پژوهش: میانگین نمره آگاهی دختران بیش از پسران بود، هم چنین نمره آگاهی دانش آموزان دوم راهنمایی بیشتر از سوم راهنمایی به دست آمد که از لحاظ آماری معنادار بود. آگاهی دانش آموزان در زمینه نوشیدنی مناسب 90 درصد، انواع تنقلات سالم 89 درصد، در مورد روش های پیشگیری از آلودگی مواد غذایی 36 درصد و انواع مواد غذایی که زود فاسد می شوند 50 درصد بود. بیشترین درصد منبع کسب آگاهی مربوط به مادر با 6/81 درصد و بعد از آن رابطین بهداشت با 58 درصد بود. بحث و نتیجه گیری: افزایش آگاهی دانش آموزان به خصوص پسران در زمینه های بهداشت فردی، مواد غذایی زود فساد و علائم فساد آن ها، سالم سازی و نگهداری مواد غذایی و مصرف انواع مواد غذایی مناسب در مدرسه باید جزء برنامه های آتی قرار گیرد.
واژه‌های کلیدی: آگاهی، بهداشت مواد غذایی، دانش آموزان
متن کامل [PDF 473 kb]   (1555 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بهداشت محیط
دریافت: 1393/5/1 | پذیرش: 1393/5/1 | انتشار: 1393/5/1


XML   English Abstract   Print



دوره 22، شماره 3 - ( 4-1393 ) برگشت به فهرست نسخه ها