[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 22، شماره 3 - ( 4-1393 ) ::
جلد 22 شماره 3 صفحات 67-72 برگشت به فهرست نسخه ها
مقایسه اثر مهاری عصاره های مختلف گیاه تشنه داری بر باکتری های استافیلوکوک اورئوس و سودوموناس آئروژینوزا و هلیکوباکترپیلوری در شرایط in vitro
محمدرضا نظری، ایرج پاکزاد 1، عباس ملکی، علی همتیان
1- ، pakzad-i2006@yahoo.com
چکیده:   (6480 مشاهده)
مقدمه: باکتری های استافیلوکوک اورئوس، سودوموناس آئروژینوزا و هلیکوباکترپیلوری از مهم ترین باکتری های ایجاد کننده عفونت های بیمارستانی هستند. صدها گیاه در سراسر جهان در درمان سنتی عفونت های باکتریال استفاده می شوند استفاده از گیاهان داروئی به عنوان یک راه جایگزین جهت درمان عفونت های باکتریال مطرح می باشد. هدف این تحقیق بررسی اثر مهاری عصاره آبی و الکلی گیاه تشنه داری بر روی باکتری های استافیلوکوک اورئوس و سودوموناس آئروژینوزا و هلیکوباکترپیلوری در شرایط in vitro بود. مواد و روش ها: عصاره گیری به صورت آبی و الکلی انجام گرفت، اثر مهاری این عصاره در محیط مولر هینتون آگار بر روی باکتری های استافیلوکوک اورئوس و سودوموناس آئروژینوزا بررسی گردید. سپسMIC و MBC در لوله های محیط کشت TSBبه روش براث ماکرودایلوشن انجام شد و جهت تعیینMIC و MBC عصاره در مورد هلیکوباکترپیلوری از روش آگار دیفیوزن استفاده گردید. یافته های پژوهش: هاله عدم رشد عصاره آبی در مورد باکتری استافیلوکوک اورئوس 16 میلی متر و سودوموناس آئروژینوزا 24 میلی متر و هاله عدم رشد عصاره اتانلی و متانلی در مورد استافیلوکوک اورئوس به ترتیب 11 و 12میلی متر و هاله عدم رشد عصاره اتانلی و متانلی در مورد سودوموناس آئروژینوزا به ترتیب 12 و 16 میلی متر بود. عصاره کلروفرمی فاقد هر گونه اثر مهاری بود. در بین عصاره ها، عصاره آبی جوشانده 5/0 ساعته موثرتر از سایرین بود و عصاره جداگانه ریشه و ساقه فاقد هر گونه اثر مهاری بودند.MIC و MBC عصاره آبی برای باکتری استافیلوکوک اورئوس به ترتیب 15 میکروگرم بر میلی لیتر و 20 میکروگرم بر میلی لیتر تعیین گردید.MIC و MBC عصاره آبی برای باکتری سودوموناس آئروژینوزا به ترتیب 5 میکروگرم بر میلی لیتر و 10 میکروگرم بر میلی لیتر به دست آمد. MIC و MBC عصاره آبی برای باکتری هلیکوباکترپیلوری به ترتیب 40 میکروگرم بر میلی لیتر و 50 میکروگرم بر میلی لیتر تعیین گردید. بحث و نتیجه گیری: از بین عصاره های مختلف عصاره آبی و متانلی بیشترین اثر مهاری را داشته اند و جوشانده 5/0 ساعته گیاه بیشترین اثر را دارا می باشد. با توجه به مقادیرMIC و MBC به نظر می رسد که عصاره آبی این گیاه یکی از ترکیبات گیاهی موثر بر باکتری ها باشد.
واژه‌های کلیدی: گیاه درمانی، Scrophularia striata، عصاره، MIC
متن کامل [PDF 340 kb]   (1392 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فیزیولوژی
دریافت: ۱۳۹۳/۴/۳۰ | پذیرش: ۱۳۹۳/۴/۳۰ | انتشار: ۱۳۹۳/۴/۳۰
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

nazari M, pakzad I, maleki A, hematian A. Comparison of in vitro inhibitory effects of different extracts of Scrophularia striata plant on Staphylococcus aureus, Pseudomonas aeruginosa and Helicobacter pylori. sjimu. 2014; 22 (3) :67-72
URL: http://sjimu.medilam.ac.ir/article-1-1995-fa.html

نظری محمدرضا، پاکزاد ایرج، ملکی عباس، همتیان علی. مقایسه اثر مهاری عصاره های مختلف گیاه تشنه داری بر باکتری های استافیلوکوک اورئوس و سودوموناس آئروژینوزا و هلیکوباکترپیلوری در شرایط in vitro. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی ایلام. 1393; 22 (3) :67-72

URL: http://sjimu.medilam.ac.ir/article-1-1995-fa.html



دوره 22، شماره 3 - ( 4-1393 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علمی پزوهشی دانشگاه علوم پزشکی ایلام scientific journal of ilam university of medical sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.24 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3727