:: دوره 23، شماره 4 - ( ضمیمه شهریور 1394 ) ::
جلد 23 شماره 4 صفحات 190-181 برگشت به فهرست نسخه ها
مزایای شنوایی دو گوشی در درک و تمایز سیگنال های آکوستیکی
وحید مرادی* 1، سعیده نادری2 ، بتول شهمیر3 ، سید یحیی حسینی4
1- دانشگاه علوم پزشکی تهران ، moradi@razi.tums.ac.ir
2- دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
3- دانشگاه علوم پزشکی تهران
4- دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی
چکیده:   (6422 مشاهده)

مقدمه: به وضوح می توان مشاهده نمود که مسیرهای آناتومیکی و فیزیولوژیکی سیستم شنوایی از قسمت های محیطی تا سطح قشر در شنوایی دو گوشی نسبت به تک گوشی صرفاً دو برابر نخواهند شد بلکه با اضافه شدن گوش دوم، ارتباطات بین دو گوشی از سطح مجموعه زیتونی فوقانی تا قشر شنوایی به طور گسترده ‌ای افزایش می یابند. حال علاوه بر مسیر شنوایی با سایر مسیرهای حسی از قبیل بینایی و حسی پیکری نیز سیناپس های متعددی برقرار می کنند که این تعاملات در مقایسه با مسیرهای تک گوشی به طور برجسته ایی بیشتر می باشد. قدرت و حساسیت سیستم شنوایی با این سیناپس ها افزایش می یابد و ضریب خطای این سیستم کاهش می یابد.

بحث و نتیجه گیری: افزایش سیناپس ها بین مسیرهای شنوایی، بینایی و حسی پیکری در نهایت منجر به افزایش قابلیت درک و پردازش گفتار در شرایط نویز و بازآوایی، خطای کمتر در جهت یابی، افزایش بلندی صدا، درک و تمایز صداهای ضعیف تر، کیفیت بهتر صدا، تلاش کمتر حین شنیدن و حس آرامش و رضایت بیشتر می شود. به خاطر این مزایای متعدد، تجویز دو گوشی در سمعک و سایر وسایل کمک شنوایی در بیماران کم شنوا در اولویت می باشد.

واژه‌های کلیدی: شنوایی دو گوشی، جهت یابی، درک گفتار در نویز، رضایت شنیداری
متن کامل [PDF 501 kb]   (3597 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: شنوايي شناسي
دریافت: 1393/3/27 | پذیرش: 1393/9/1 | انتشار: 1394/8/12


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 23، شماره 4 - ( ضمیمه شهریور 1394 ) برگشت به فهرست نسخه ها