[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 22، شماره 2 - ( 3-1393 ) ::
جلد 22 شماره 2 صفحات 1-9 برگشت به فهرست نسخه ها
شیوع باکتری های مقاوم جدا شده از مواد غذائی آشپزخانه بیمارستانی در تهران
فهیمه السادات غلام مصطفائی، مسعود آل بویه 1، فاطمه جباری، حمید اسدزاده عقدائی، محمدرضا زالی، کورش سلیمانژاد
1- ، Masoud.alebouyeh@gmail.com
چکیده:   (7950 مشاهده)
مقدمه: بیماری های عفونی در بیمارستان ها یک مشکل عمده در جهان می باشد. برخی از این عفونت ها ناشی از مصرف غذاهای آلوده در بیمارستان است. هدف از این مطالعه بررسی خطر انتقال باکتری های حائز اهمیت از نظر بالینی، از غذاهای بیمارستانی به محیط بیمارستان بود. مواد و روش ها: فرکانس پاتوژن های باکتریایی مهم مسئول در عفونت های بیمارستانی در میان نمونه های مواد غذایی، کارکنان و ابزار به کار رفته در بخش طبخ بیمارستان مورد مطالعه قرار گرفتند. کشت با سواب و سنجش تعداد پلیت های هوازی برای جداسازی باکتری های مورد جستجو به کار رفت. شمارش کلنی و تعیین هویت مولکولی و بیوشیمیایی بر اساس روش های استاندارد تخمین زده شد، حساسیت ضد میکروبی هر جدایه بر طبق آخرین راهنمای استاندارد آزمایشگاهی بالینی برآورد شدند. یافته های پژوهش: از میان 200 نمونه تحت مطالعه بالاترین آلودگی باکتریایی درمیان نمونه های ادوات طبخ دیده شد.(40 درصد) هم چنین از میان گونه های باکتریایی جداسازی شده آلودگی به گونه های استافیلوکوکوس اورئوس در بالاترین میزان تعیین گردید،(16 درصد) در حالی که آلودگی به اشرشیاکلی 8 درصد بود. سایر پاتوژن های مسئول عفونت بیمارستانی در این نمونه ها از جمله سودوموناس، اسینتوباکتر و انتروکوکوس فراوانی کمتری نشان دادند.(6/4 درصد) از میان جدایه های استافیلوکوکوس اورئوس، 7/18 درصد آن ها الگوی مقاومت دارویی MDR-MRSA را نشان دادند. این الگو در 9/52 درصد از جدایه های اشرشیاکلی مشاهده گردید اما در سایر جدایه های باکتریایی دیده نشد. هم چنین نمونه های ادوات طبخ بالاترین میزان فراوانی به عوامل باکتریایی دارای الگوهای مقاومت دارویی چندگانه را مشخص نمودند. بحث و نتیجه گیری: شیوع بیماری های ناشی از غذا در بیمارستان ها گزارش گردیده است. فراوانی بالای باکتری های حائز اهمیت از نظر بالینی در میان ظروف در مقایسه با نمونه های مواد غذایی و کارکنان بخش طبخ و حضور باکتری های روده ای و باکتری های نشانگر پوست در این نمونه ها، نقش احتمالی غذاهای بیمارستانی را به عنوان یک عامل خطر برای انتشار باکتری های بیماری زا در محیط بیمارستان نشان دادند.
واژه‌های کلیدی: عفونت بیمارستانی، مقاومت دارویی، بیماری های ناشی از غذا
متن کامل [PDF 484 kb]   (1637 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فوق تخصص گوارش
دریافت: ۱۳۹۳/۳/۱۷ | پذیرش: ۱۳۹۳/۳/۱۷ | انتشار: ۱۳۹۳/۳/۱۷
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Gholammostafaei F, Alebouyeh M, jabari F, Asadzadehaghdaei H, zali M, solaimannejad K. Prevalence of Antibiotic Resistant Bacteria Isolated from Foodstuff in Kitchen of a Hospital in Tehran. sjimu. 2014; 22 (2) :1-9
URL: http://sjimu.medilam.ac.ir/article-1-1861-fa.html

غلام مصطفائی فهیمه السادات، آل بویه مسعود، جباری فاطمه، اسدزاده عقدائی حمید، زالی محمدرضا، سلیمانژاد کورش. شیوع باکتری های مقاوم جدا شده از مواد غذائی آشپزخانه بیمارستانی در تهران. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی ایلام. 1393; 22 (2) :1-9

URL: http://sjimu.medilam.ac.ir/article-1-1861-fa.html



دوره 22، شماره 2 - ( 3-1393 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علمی پزوهشی دانشگاه علوم پزشکی ایلام scientific journal of ilam university of medical sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.25 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3781