:: دوره 21، شماره 7 - ( 11-1392 ) ::
جلد 21 شماره 7 صفحات 274-280 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی اثر گلوکز بر ساختار آلبومین سرم انسانی
مونا زمانیان عضدی، سمیرا گیلانچی 1، پونه امینی گرام، سعیده حاج حسینی، کریمه حقانی
1- ، samira.guilanchi@gmail.com
چکیده:   (6206 مشاهده)
مقدمه: با توجه به نقش حیاتی آلبومین سرم انسانی در بدن انسان، مطالعه و بررسی این پروتئین دارای اهمیت است. یکی از ویژگی های شاخص این مولکول در برقراری اتصالات لیگاندی است که در این مطالعه، این ویژگی با بکارگیری سورفاکتانت سدیم دودسیل سولفات به عنوان لیگاند تحت شرایط دمایی نرمال و پاتولوژیک در غلظت های نرمال و دیابتی قند مورد بررسی قرار گرفته است. مواد و روش ها: در این مطالعه از روش طیف سنجی فرابنفش برای آنالیز آلبومین سرم انسانی در غلظت های مختلف گلوکز در شرایط غلظت نرمال، بحرانی و دیابتی با حضور سورفاکتانت آنیونی سدیم دودسیل سولفات با غلظت های 2، 5/1، 1، 5/0 میلی مولار به عنوان معیاری برای سنجش اتصالات لیگاندی در شرایط نرمال دمایی و تب در نظر گرفته شد. یافته های پژوهش: پروتئین آلبومین سرم انسانی در حضور غلظت های مختلف قند در دمای 42 درجه سانتی گراد دچار تغییرات ساختاری می شود. غلظت 400 میلی گرم بر دسی لیتر گلوکز موثرترین عامل نسبت به سایر غلظت های گلوکز در تغییر ساختار آلبومین است. بحث و نتیجه گیری: در این مطالعه علاوه بر این که نشان داده شد در حضور غلظت نرمال(فیزیولوژیک) قند تب می تواند ساختار آلبومین را دستخوش تغییر نماید، مشخص شد که غلظت های بالای گلوکز(شرایط حاد دیابتی) تاثیرات شدیدی بر ساختار و عملکرد آلبومین دارد.
واژه‌های کلیدی: آلبومین سرم انسانی، اتصالات لیگاندی، تعییرات ساختاری، سدیم دودسیل سولفات(SDS)، طیف سنجی فرابنفش، دیابت
متن کامل [PDF 1098 kb]   (2106 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: میکروب شناسی پزشکی
دریافت: ۱۳۹۲/۱۲/۵ | پذیرش: ۱۳۹۲/۱۲/۵ | انتشار: ۱۳۹۲/۱۲/۵


XML   English Abstract   Print



دوره 21، شماره 7 - ( 11-1392 ) برگشت به فهرست نسخه ها