[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 17، شماره 3 - ( پاییز88 1388 ) ::
جلد 17 شماره 3 صفحات 51-56 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی اثر سماق در کاهش LDL کلسترول در مقایسه با لوستاتین
مهناز مردانی
چکیده:   (11270 مشاهده)
مقدمه: بیماری ایسکمیک قلب بیش از هر بیماری دیگری در کشورهای توسعه یافته موجب مرگ و ناتوانی شده است و همه ساله هزینه های هنگفتی را به خانواده ها و جامعه تحمیل می نماید. پیش بینی می شود بیماریهای قلبی-عروقی تا سال 2020 به سر دسته بیماریهایی تبدیل گردد که کارائی افراد را به دلیل ناتوانی ومرگ زود رس کاهش می دهد. مطالعات متعدد حاکی از آن است که اختلال در لیپوپروتئین های پلاسما و متابولیسم چربی ها از مهمترین عوامل خطر در ایجاد آترواسکلروز است. بنابراین کنترل و درمان دیس لیپیدمی امری ضروری به نظر می رسد. با توجه به شیوع بالای بیماری های قلبی عروقی در خرم آباد و گزارشاتی مبنی بر اثر آنتی اکسیدانی سماق، هدف از این مطالعه بررسی اثر سماق در کاهش LDL کلسترول در مقایسه با لوستاتین می باشد. مواد و روش ها: در این بررسی 86 بیمار مبتلا به بیماری های قلبی-عروقی که توسط پزشک متخصص قلب، بیماری آنان تایید شده بود و LDL بالا نیز داشته و به درمانگاه قلب بیمارستان شهدای عشایر خرم اباد مراجعه کرده بودند، مورد بررسی قرار گرفتند. بیماران به طور تصادفی به دو گروه تقسیم شدند. یک گروه تحت درمان با لوستاتین و گروه دوم تحت درمان با لوستاتین به علاوه سماق قرار گرفتند. پس از 3 ماه مصرف داروهای درمانی مورد نظر، مجددا LDL کلسترول سرم آنان اندازه گیری و مورد بررسی قرار گرفت. یافته های پژوهش: از 86 بیمار مورد مطالعه، 28 بیمار به دلایل مختلف، حاضر به ادامه همکاری نشده و 58 بیمار تا پایان مطالعه حضور داشتند. میانگین LDL کلسترول گروه شاهد و مورد قبل از مداخله به ترتیب82/141و 52/171 بود که پس از مداخله به 7/115 در گروه شاهد و 45/141 در گروه مورد رسید. به دلیل بالاتر بودن سطح کلسترول گروه مورد نسبت به گروه شاهد، متوسط کاهش سطح LDL و در صد کاهش سطح LDL بین دو گروه بررسی گردید. میانگین کاهش در گروه مورد07/30 (17 درصد کاهش) و در گروه شاهد 12/26 (18 درصد کاهش) بود که این اختلاف از نظر آماری معنی دار نبود (P=0.54). بحث و نتیجه گیری: بر اساس نتایج این تحقیق، می توان گفت مصرف سماق هرچند باعث کاهش سطح کلسترول سرم می گردد، ولی این تاثیر از نظر آماری معنی دار نمی باشد.
واژه‌های کلیدی: بیماری ایسکمیک قلب، آترواسکلروز، لیپوپروتئین، دیس لیپیدمی، سماق
متن کامل [PDF 256 kb]   (2305 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: ۱۳۸۸/۱۱/۲۰ | پذیرش: ۱۳۹۴/۱/۳۱ | انتشار: ۱۳۹۴/۱/۳۱
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mardani M. A Study on The Effects of Rhus Coriaria (Somac) on LDL Cholesterol Level Compared with Lovastatin. sjimu. 2009; 17 (3) :51-56
URL: http://sjimu.medilam.ac.ir/article-1-150-fa.html

مردانی مهناز. بررسی اثر سماق در کاهش LDL کلسترول در مقایسه با لوستاتین. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی ایلام. 1388; 17 (3) :51-56

URL: http://sjimu.medilam.ac.ir/article-1-150-fa.html



دوره 17، شماره 3 - ( پاییز88 1388 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علمی پزوهشی دانشگاه علوم پزشکی ایلام scientific journal of ilam university of medical sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.23 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3647