[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 21، شماره 6 - ( آذر ماه 1392 ) ::
جلد 21 شماره 6 صفحات 80-86 برگشت به فهرست نسخه ها
ترکیبات شیمیائی و فعالیت ضد باکتریائی روغن اصلی بخش های هوائی دو گیاه تریلیوس لپتوفایلا و تکوکارپوس میفولیوس
روح اله فتح الهی، شیوا مسعودی 1، طناز برادری، محبوبه طاهر خانی، فرزاد محمدی، عبدالحسین روستائیان
1- ، shmasoudi@yahoo.com
چکیده:   (5751 مشاهده)
مقدمه: جنس Torilis از خانواده چتریان Umbelliferae، شامل حدود 15-10 گونه می باشد که در اروپا، شمال آفریقا و جنوب غربی آسیا پراکندگی جغرافیایی دارند و این جنس در ایران 9 گونه گیاه یک ساله دارد. در بررسی فیتوشیمیائی بر روی گونه های مختلف Torilis، ترکیبات کومارینی، فلاونوئیدها و سزکوئی ترپن ها شناسایی گردیده اند. جنس Thecocarpus نیز از خانواده چتریان است و در ایران فقط یک گونه دارد. از بررسی فیتوشیمیائی این جنس در منابع علمی تا به حال گزارشی ثبت نشده است. مواد و روش ها: در این پژوهش اسانس اندام هوائی گیاه Torilisleptophyllaجمع آوری شده در استان ایلام به روش تقطیر با آب توسط دستگاه کلونجر به مدت 3 ساعت جداسازی و نیز اسانس اندام هوائی گیاه meifoliusThecocarpus که از شهرکرد جمع آوری شده بود، توسط دستگاه میکرویو استخراج شد و هر دو با دستگاه GC/MS آنالیز شدند. یافته های پژوهش: از اسانس Torilisleptophylla 63 ترکیب با درصد کلی 14/92 درصد شناسائی گردید که از این میان اسپاتولنول(74/15 درصد)، ترانس-آلفا-برگاموتن(37/9 درصد) و ژرماکرن D (94/8 درصد) عمده بودند. از اسانس گیاه Thecocarpusmeifolius 41 ترکیب با درصد کلی 5/90 درصد شناسائی شد و در این میان اسپاتولنول(8/30 درصد)، کاریوفیلن اکسید(9/8 درصد) و ژرماکرن D(0/6 درصد) ترکیبات عمده بودند. اثر اسانس این دو گیاه بر روی باکتری های گرم مثبت و گرم منفی بررسی شد و هر دو اسانس اثر بازدارندگی بر روی باکتری های گرم مثبت نشان دادند. بحث و نتیجه گیری:اسانس های هر دو گیاه روی باکتری های گرم مثبت اثرات بازدارندگی قابل توجهی نشان دادند.
واژه‌های کلیدی: تریلیوسلپتوفایلا، تکوکارپوسمیفولیوس، روغن اسانسی، اسپاتولنول، خواص آنتی میکروبی
متن کامل [PDF 320 kb]   (1398 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: شیمی مواد خوراکی
دریافت: ۱۳۹۲/۱۰/۹ | پذیرش: ۱۳۹۲/۱۰/۹ | انتشار: ۱۳۹۲/۱۰/۹
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

fatolahi R, masodi S, baradari T, taherkhani M, mohamadi F, rostaeian A. Chemical Composition and Anti Bacterial Activity of the Essential Oil From Aerial Parts of Torilisleptophylla and Thecocarpusmeifolius. sjimu. 2013; 21 (6) :80-86
URL: http://sjimu.medilam.ac.ir/article-1-1458-fa.html

فتح الهی روح اله، مسعودی شیوا، برادری طناز، طاهر خانی محبوبه، محمدی فرزاد، روستائیان عبدالحسین. ترکیبات شیمیائی و فعالیت ضد باکتریائی روغن اصلی بخش های هوائی دو گیاه تریلیوس لپتوفایلا و تکوکارپوس میفولیوس. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی ایلام. 1392; 21 (6) :80-86

URL: http://sjimu.medilam.ac.ir/article-1-1458-fa.html



دوره 21، شماره 6 - ( آذر ماه 1392 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علمی پزوهشی دانشگاه علوم پزشکی ایلام scientific journal of ilam university of medical sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.23 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3727