[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 22، شماره 4 - ( ضمیمه شهریور ماه 1393 ) ::
جلد 22 شماره 4 صفحات 27-33 برگشت به فهرست نسخه ها
تولید نانوذرات نقره به روش زیستی با استفاده از عصاره میوه بلوط و بررسی فعالیت ضد میکروبی آن بر علیه عوامل ایجاد عفونت های بیمارستانی
محمود چهاردولی 1، احسان خدادادی2
1- دانشگاه ایلام، دانشکده کشاورزی، بخش زراعت و اصلاح نباتات ، M.chahardooli@gmail.com
2- دانشگاه ایلام، دانشکده کشاورزی، بخش زراعت و اصلاح نباتات
چکیده:   (4011 مشاهده)

مقدمه : باکتری ها از جمله عوامل ایحاد عفونت های بیمارستانی هستند که با مقاومت به آنتی بیوتیک های متداول مشکلات زیادی را برای سلامت بشر ایجاد کرده اند. نانوذرات نقره خواص ضد میکروبی بالایی دارند و می توانند در زمینه های مختلف پزشکی و کنترل بهداشت به کار گرفته شوند. هدف این پژوهش تولید نانوذرات نقره به روش زیستی تک مرحله ای و با کاربرد عصاره میوه بلوط و بررسی فعالیت ضد باکتریایی آن می باشد. مواد و روش ها: عصاره میوه بلوط تهیه شده و برای تولید نانوذرات نقره به محلول نیترات نقره اضافه شد. تولید نانوذرات در محلول با ثبت تغییر رنگ در طول آزمایش و میزان جذب در طول موجهای مختلف توسط اسپکتوفوتومتر بررسی شد. فعالیت ضد میکروبی محلول نانوذرات به روش بررسی هاله محدودیت بر علیه باکتری های Escherichia coli PTCC 1330، Staphylococcus aureus PTCC 1112، Pseudomonas aeruginosa PTCC 1074 و Bacillus subtilis PTCC 1715 بررسی شد. یافته های پژوهش: تغییر رنگ از شفاف به قهوه ای تیره در محلول مشاهده شد میزان جذب نیز افزایش یافته و در 420 نانومتر بیشترین جذب مشاهده شد. فعالیت ضد میکروبی محلول نانوذرات نقره بر علیه تمام باکتری ها بررسی و اثبات شد. بحث و نتیجه گیری: نانوذرات نقره در یک فرایند یک مرحله ای و در زمان کم تولید شد و فعالیت ضد میکروبی مناسبی نشان داد.

واژه‌های کلیدی: عفونت های بیمارستانی، نانوذرات نقره، خواص ضد میکروبی، روش زیستی، عصاره میوه بلوط
متن کامل [PDF 458 kb]   (1919 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بیماریهای عفونی
دریافت: ۱۳۹۲/۱۰/۴ | پذیرش: ۱۳۹۳/۲/۲۲ | انتشار: ۱۳۹۳/۶/۱۰
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

chahardoli M, khodadadi E. The Biosynthesis of Silver Nanoparticles using OAK fruit extract and the investigation of their Anti-microbial Activities against nosocomial infection agents. sjimu. 2014; 22 (4) :27-33
URL: http://sjimu.medilam.ac.ir/article-1-1437-fa.html

چهاردولی محمود، خدادادی احسان. تولید نانوذرات نقره به روش زیستی با استفاده از عصاره میوه بلوط و بررسی فعالیت ضد میکروبی آن بر علیه عوامل ایجاد عفونت های بیمارستانی. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی ایلام. 1393; 22 (4) :27-33

URL: http://sjimu.medilam.ac.ir/article-1-1437-fa.html



دوره 22، شماره 4 - ( ضمیمه شهریور ماه 1393 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علمی پزوهشی دانشگاه علوم پزشکی ایلام scientific journal of ilam university of medical sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.24 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3772