[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 22، شماره 6 - ( 10-1393 ) ::
جلد 22 شماره 6 صفحات 60-65 برگشت به فهرست نسخه ها
ارتباط مصرف چای سیاه و قهوه با خطر ابتلاء به سرطان پروستات: مطالعه مورد-شاهدی
فائزه عسکری1، مهدی کاردوست پاریزی1، بهرام رشیدخانی 2
1- علوم پزشکی شهید بهشتی
2- علوم پزشکی شهید بهشتی ، Rashidkhani@yahoo.com
چکیده:   (4627 مشاهده)
مقدمه: سرطان پروستات شایع ترین سرطان مردان در کشورهای توسعه یافته می باشد. از میان ریسک فاکتورهای متعدد مطرح شده برای این بیماری، تنها ارتباط سن، قومیت و سابقه خانوادگی ابتلاء به سرطان پروستات به خوبی شناخته شده است. مطالعات پیشین نشان داده اند که رژیم غذایی می تواند ریسک ابتلاء به سرطان پروستات را تغییر دهد. اکثر مطالعات در این زمینه مربوط به کشورهای غربی می باشد و اطلاعات مربوط به کشورهای در حال توسعه، محدود می باشد. این مطالعه به منظور بررسی ارتباط مصرف چای سیاه و قهوه و ریسک ابتلاء به سرطان پروستات در ایران صورت گرفت.
 مواد و روش ها: بیماران گروه مورد، از میان بیماران بستری شده در بخش ارولوژی بیمارستان لبافی نژاد و افراد گروه کنترل از میان مراجعه کنندگان به بیمارستان لبافی نژاد به طور تصادفی انتخاب شدند. افراد گروه مورد و شاهد از لحاظ سن، همسان شدند.(10 سال) در مجموع، 50 بیمار مبتلا به سرطان پروستات و 100 مرد به عنوان گروه کنترل تحت مصاحبه قرار گرفتند. رژیم غذایی مصرفی شرکت کنندگان در طول یک سال گذشته با استفاده از پرسش نامه معتبر نیمه کمی بسامد خوراک (FFQ)ارزیابی شد. از نرم افزار آماری SPSS vol.16 برای آنالیز داده ها استفاده گردید.
یافته های پژوهش: در این مطالعه، مشاهده شد که مصرف بالاتر چای سیاه با افزایش احتمال ابتلاء به سرطان پروستات مرتبط می باشد.(0/3-0/1=CI 95% ,9/2OR=) ارتباط مصرف قهوه با افزایش احتمال ابتلاء به سرطان پروستات معنی دار نبود.(P=0.07)
بحث و نتیجه گیری: این مطالعه نشان داد که احتمالاً مصرف بالاتر چای سیاه، با افزایش خطر ابتلاء به سرطان پروستات مرتبط می باشد.
واژه‌های کلیدی: سرطان پروستات، چای سیاه، قهوه، مطالعه مورد-شاهدی
متن کامل [PDF 343 kb]   (1413 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: علوم تغذیه
دریافت: ۱۳۹۲/۷/۲۱ | پذیرش: ۱۳۹۳/۲/۱۴ | انتشار: ۱۳۹۳/۱۰/۲۷
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

askari F, kardoust parizi M, rashidkhani B. Black Tea and Coffee Intake and Prostate Cancer: A Case-Control Study. sjimu. 2015; 22 (6) :60-65
URL: http://sjimu.medilam.ac.ir/article-1-1260-fa.html

عسکری فائزه، کاردوست پاریزی مهدی، رشیدخانی بهرام. ارتباط مصرف چای سیاه و قهوه با خطر ابتلاء به سرطان پروستات: مطالعه مورد-شاهدی. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی ایلام. 1393; 22 (6) :60-65

URL: http://sjimu.medilam.ac.ir/article-1-1260-fa.html



دوره 22، شماره 6 - ( 10-1393 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علمی پزوهشی دانشگاه علوم پزشکی ایلام scientific journal of ilam university of medical sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.28 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3781