[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: درباره نشريه :: صفحه اصلي :: آخرين شماره :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
نمایه ها::
برای نویسندگان::
هزینه چاپ::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
سیاست های نشریه ::
بیانیه اخلاقی::
ثبت شکایت::
::
Citation Indices from GS

Citation Indices from GS

AllSince 2019
Citations62733583
h-index2719
i10-index18478
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
ثبت شده در

AWT IMAGE

AWT IMAGE

..
:: دوره 25، شماره 4 - ( 8-1396 ) ::
جلد 25 شماره 4 صفحات 23-13 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر شنبلیله بر حافظه و یاد گیری و ظرفیت آنتی اکسیدان در هیپوکامپ رت‌ های دیابتی تیپ II
مرجان معین1 ، سید مهرداد کسائی* 2
1- گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد همدان، همدان، ایران
2- گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد همدان، همدان، ایران ، kassaee2001@yahoo.com
چکیده:   (6205 مشاهده)

مقدمه: بر اساس شواهد مبنی بر اثرات درمانی شنبلیله در دیابت و نقش آن در تقویت حافظه و سلامت روان، در این مطالعه اثر تجویز عصاره شنبلیله بر حافظه و یاد گیری و هم چنین میزان آنتی اکسیدان در هیپو کامپ  رت ‌های دیابتی نوع 2 مورد  بررسی قرار گرفت.
مواد و روش ‌ها: در این مطالعه تجربی 24 رت نر به 4 گروه تقسیم شدند. گروه 1 یا کنترل: تغذیه ساده، گروه 2: دیابتی درمان نشده، گروه 3: رت دیابتی + 8 گرم عصاره آبی شنبلیله به ازای هر کیلو گرم غذا، گروه 4: رت دیابتی + 2 گرم عصاره آبی شنبلیله به ازای هر کیلو گرم غذا.  بعد از 4 هفته، حافظه و یاد گیری در هر یک از گروه‌ های تحقیق با دو روش ماز آبی و شاتل باکس بررسی شد.  سپس رت ‌ها بیهوش شده  و بافت ‌ها برداشته شد.  در نهایت ظرفیت آنتی ­اکسیدانی تام و سطح مالون دی آلدئید در هیپو کامپ اندازه­ گیری شد.
یافته­‌ های پژوهش: تیمار رت ‌های دیابتی با عصاره سبب افزایش میزان آنتی اکسیدان تام و کاهش میزان پراکسید اسیون لیپیدی در بافت مغز شد و دوز 8 گرم بر کیلوگرم، مؤثرتر از  دوز 2 گرم بر کیلو گرم بود (p<0.05). نتایج مربوط به بررسی حافظه فضایی با دستگاه ماز آبی نشان داد که در گروه تیمار شده، مدت زمانی که طول می‌کشد تا حیوان سکوی مخفی را پیدا کند (escape latency) و مسافتی که برای پیدا کردن سکوی مخفی طی می‌کند ( travel distance) نسبت به گروه دیابتی کم تر و مدت زمان باقی ماندن در ربع هدف (time in target quadrant) در گروه تیمار نسبت به گروه دیابتی به طور معنی داری بیش تر شده بود (p<0.05). نتایج مربوط به بررسی حافظه احترازی غیر فعال با دستگاه شاتل باکس نشان داد که عصاره شنبلیله می‌تواند زمان ماندن در اتاقک تاریک  را کاهش و زمان تاخیر در حین عبور را در موش ‌های تیمار شده نسبت به گروه دیابتی افزایش دهد (p<0.05).
بحث و نتیجه گیری: تجویز عصاره شنبلیله بر توانایی نگه داری اطلاعات درانبار‌ های حافظه و یاد آوری آن‌ ها موثر است و موجب افزایش سطح آنتی اکسیدان در رت‌ های دیابتی می ‌گردد و مکانیسم مربوطه ، می ‌تواند ممانعت از تخریب سلول ‌های عصبی در هیپو کامپ به خاطر ظرفیت آنتی اکسیدان این گیاه باشد.

واژه‌های کلیدی: دیابت ملیتوس، استرس اکسیداتیو، عصاره شنبلیله، حافظه، یاد گیری
متن کامل [PDF 561 kb]   (1594 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1394/7/21 | پذیرش: 1395/2/1 | انتشار: 1396/8/10
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Moin M, Kassaee S M. Effect of Fenugreek on Memory and Learning and also Antioxidant Capacity in Hippocampus of Type II Diabetic Rats. J. Ilam Uni. Med. Sci. 2017; 25 (4) :13-23
URL: http://sjimu.medilam.ac.ir/article-1-3123-fa.html

معین مرجان، کسائی سید مهرداد. اثر شنبلیله بر حافظه و یاد گیری و ظرفیت آنتی اکسیدان در هیپوکامپ رت‌ های دیابتی تیپ II . مجله دانشگاه علوم پزشکی ایلام. 1396; 25 (4) :13-23

URL: http://sjimu.medilam.ac.ir/article-1-3123-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 25، شماره 4 - ( 8-1396 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله دانشگاه علوم پزشکی ایلام Journal of Ilam University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.16 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4643