1- دانشگاه فردوسی مشهد ، hoda.naddaf@yahoo.com 2- دانشگاه فردوسی مشهد
چکیده: (7273 مشاهده)
مقدمه: هدف اصلی پژوهش حاضر بررسی اثربخشی گروه درمانی وجودی بر میزان افسردگی در زنان نخست زای مبتلا به اختلال افسردگی پس از زایمان است.
مواد و روش ها: ﭘﮋوهش حاضر از نوع کاربردی توسعه ای است. به این منظور 100 مادر نخست زا در شش ماه نخست پس از زایمان به صورت تلفنی پرسش نامه افسردگی پس از زایمان ادینبرو(EPDS) را پاسخ دادند. که 32 نفر در معرض خطر ابتلاء به افسردگی پس از زایمان تشخیص داده نشده و از مطالعه حذف شدند. از میان 68 مادر باقی مانده در نهایت، پس از انجام مصاحبه بالینی 26 آزمودنی(سن: 29/23M= ؛ 39/2SD=) معیارهای ورود به مطالعه را به دست آوردند. آن ها به شیوه گمارش تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل قرار گرفتند. اعضای گروه آزمایش طی 10 جلسه به صورت هفتگی در جلسات گروه درمانی وجودی شرکت کردند، اما اعضای گروه کنترل هیچ گونه مداخله ای را دریافت نکردند. در انتها، اعضای هر دو گروه مجدداً پرسش نامه افسردگی پس از زایمان ادینبرو(EPDS)، را پاسخ دادند.
یافته های پژوهشی: نتایج به دست آمده از مقایسه پس آزمون افسردگی دو گروه با استفاده از روش تحلیل کواریانس و با کنترل کردن اثر متغیرها، حاکی از این است که نمرات پس آزمون افسردگی اعضای گروه مداخله و کنترل(F(28,2)=12.86, P<0.05)، تفاوت معناداری دارد.
بحث و نتیجه گیری: بدین ترتیب بر اساس یافته های این پژوهش می توان گفت که شیوه گروه درمانی وجودی موجب کاهش علائم افسردگی در زنان نخست زای مبتلا به اختلال افسردگی پس از زایمان خواهد شد.
Naddaf shargh H, Gholi pour M, Toopkanlooi S. The Effectiveness of Existential Group Psychotherapy on Postpartum Depression in Nulliparous Women. J. Ilam Uni. Med. Sci. 2016; 23 (6) :185-195 URL: http://sjimu.medilam.ac.ir/article-1-1956-fa.html
نداف شرق هدی، قلی پور مرضیه، توپکانلویی صفورا. بررسی اثربخشی گروه درمانی وجودی بر اختلال افسردگی پس از زایمان در زنان نخست زا. مجله دانشگاه علوم پزشکی ایلام. 1394; 23 (6) :185-195